Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!

Colourbox
Julkaistu 19.03.2017 14:01

MTV LIFESTYLE

Tuntuuko siltä, että päivällisen tekemiseen menee aina liikaa aikaa eikä lopputulos ole edes kummoinen?

Tämä lohiresepti tekee arki-illoista siinä tapauksessa pelkkää juhlaa. Yksinkertaiset ainekset ja helppo valmistus takaavat sen, että ruokaa odotellessa ehdit kerrankin hetkeksi istahtaa. Eikä lopputulos jää pettymykseksi, sillä maut lautasella vievät sinut taatusti mennessään.

Reseptistä riittää kolmelle.

Ainekset:
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
2 rkl tuorepuristettua limemehua
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
1 + 2 rkl öljyä
½ tl seesaminsiemeniä
3 kpl lohifileitä
suolaa
1 kimppu kevätsipulia (keväällä voit käyttää myös parsaa!)
Tuoretta chiliä ohueksi viipaloituna (maun mukaan)

Lisää valkosipuli, limemehu, soijakastike, hunaja, 1 ruokalusikallinen öljyä ja seesaminsiemenet kulhoon. Sekoita.

Mausta lohifileet suolalla ja laita ne minigrip-pussiin.

Lisää lohifileiden päälle puolet marinadista.

Sulje pussi ja anna kalafileiden marinoitua 30 minuuttia.

VINKKI: Keitä lohen lisukkeeksi riisiä, jos paikalla on nälkäisempiäkin syöjiä

Lämmitä parila tai paistinpannu. Lisää kuumalle pannulle muutama teelusikallinen öljyä ja paista vihersipuleita noin kolme minuuttia.

Ota lohifileet pois marinadista ja nosta vihersipuleiden päälle. Lusikoi kalojen päälle marinadia, joka aiemmin jäi käyttämättä. Paista lohifileitä molemmilta puolilta noin kolmen minuutin ajan tai kunnes fileet tummenevat reunoilta. 

Lisää vielä muutama lusikallinen marinadia ja paista kaloja vielä parin minuutin ajan. Lohi on parhaimmillaan, kun sen sisälämpötila on alle +50 °C. Jos lohesta haluaa kypsää, lämpötilan voi antaa nousta +72 °C:seen.

Nosta sipulit ja kala lautaselle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja nauti heti.

Lähde: Bon Appétit, Huffington Post

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleMahtava ja todella nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen"Mahtava ja nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen""Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla Tässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti" Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaa
KalaIllallinenNopeat ja helpotMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Kala
  • 23.8.17:26
    Ruoka

    Kalakeitto, jota kaikkien kannattaisi kokeilla

  • 6.8.07:43
    Ruoka

    Maritan helppo kalaohje yllättää: "Kukaan ei sano, että yök, en syö"

  • 4.8.16:51
    Ruoka

    Pian on halpaa kalaa tarjolla – miksi herkullinen suomalaisruoka on unohdettu?

  • 25.7.17:01
    Ruoka

    Henri Alénin vinkki: Tämä kalamarinadi on aivan lyömätön kesällä

  • 17.7.19:15
    Jyrki Sukula

    Jyrki Sukula kertoo, mistä tunnistaa tuoreen kirjolohen