Tuntuuko siltä, että päivällisen tekemiseen menee aina liikaa aikaa eikä lopputulos ole edes kummoinen?
Tämä lohiresepti tekee arki-illoista siinä tapauksessa pelkkää juhlaa. Yksinkertaiset ainekset ja helppo valmistus takaavat sen, että ruokaa odotellessa ehdit kerrankin hetkeksi istahtaa. Eikä lopputulos jää pettymykseksi, sillä maut lautasella vievät sinut taatusti mennessään.
Reseptistä riittää kolmelle.
Ainekset:
2 valkosipulinkynttä ohueksi viipaloituna
2 rkl tuorepuristettua limemehua
2 rkl soijakastiketta
2 tl hunajaa
1 + 2 rkl öljyä
½ tl seesaminsiemeniä
3 kpl lohifileitä
suolaa
1 kimppu kevätsipulia (keväällä voit käyttää myös parsaa!)
Tuoretta chiliä ohueksi viipaloituna (maun mukaan)
Lisää valkosipuli, limemehu, soijakastike, hunaja, 1 ruokalusikallinen öljyä ja seesaminsiemenet kulhoon. Sekoita.
Mausta lohifileet suolalla ja laita ne minigrip-pussiin.
Lisää lohifileiden päälle puolet marinadista.
Sulje pussi ja anna kalafileiden marinoitua 30 minuuttia.

