Hellapoliisin vinkit: Näin hyödynnät kahvia ruoanlaitossa

Kahvihyytelö
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Kahvi sopii makeiden leivonnaisten lisäksi myös suolaisien ruokien ainesosaksi. Lue Hellapoliisin vinkit kahvin hyödyntämiseen ruoanlaitossa.

Suomalaiset rakastavat tunnetusti kahvia sellaisenaan sekä myös erilaisten leivonnaisten ainesosana. Kahvia hyödynnetään esimerkiksi mokkapaloissa, joka vuodesta toiseen nousee yhdeksi suomalaisten suosikkiresepteistä.

– Kahvi on makuna tutumpi makeassa leivonnassa. Kukapa ei rakastaisi ihanasti kahvilta maistuvia mokkapaloja! Kahvi sopii maidolla laimennettuna myös kakkujen kostukkeeksi ja erilaisiin hyydytettäviin mousseihin. Kahvia kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisiin leivonnaisiin maidon tai muiden nesteiden tilalle, Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa.

Kahvilla voi myös marinoida

Makeisten leivonnaisten lisäksi kahvia voi kuitenkin hyödyntää myös suolaisissa ruoissa.

– Moni käyttää lampaan tai karitsan marinadissa tai kastikkeessa kahvia. Samalla tavoin voi marinoida myös muita lihoja.

Hellapoliisin mukaan ruoanlaitossa ja leivonnassa käytettävä kahvi saa olla vaihvaa, joten valmistusvaiheessa kahvinporoja voi huoletta laittaa hieman reilummalla kädellä.

Kahvia moneen makuun

Millaisia makupareja Hellapoliisi sitten suosittelisi kahville?

– Kahvin kanssa sopii erinomaisesti suklaiset ja vaniljaiset herkut. Monille kahvi kuuluu toki päivän eri hetkiin aamu- ,ilta- tai välipalan seuraksi. Se mikä tekee täydellisen hetken kahvin seurassa, on jokaiselle henkilökohtainen kokemus.

–Yhdelle se on kahvikupillinen mustana, toiselle ehdottomasti maitovaahdolla, kun taas kolmas kaipaa kylkeen palan makeaa leivonnaista.

Hellapoliisi muistuttaa, että monille kahvi ei maistu välttämättä juomana, mutta sillä maustetut karamellit tai leivonnaiset ovat suurinta herkkua.

– Niin tai näin, nauti kahvista omalla tavallasi.

Makuja.fi julkaisee viikottain uuden Hellapoliisin herkullisen reseptin. Tällä viikolla nautitaan kahvihyytelöä.

Kaikki Hellapolisiin reseptit löydät täältä.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja