Kahvi sopii makeiden leivonnaisten lisäksi myös suolaisien ruokien ainesosaksi. Lue Hellapoliisin vinkit kahvin hyödyntämiseen ruoanlaitossa.
Suomalaiset rakastavat tunnetusti kahvia sellaisenaan sekä myös erilaisten leivonnaisten ainesosana. Kahvia hyödynnetään esimerkiksi mokkapaloissa, joka vuodesta toiseen nousee yhdeksi suomalaisten suosikkiresepteistä.
– Kahvi on makuna tutumpi makeassa leivonnassa. Kukapa ei rakastaisi ihanasti kahvilta maistuvia mokkapaloja! Kahvi sopii maidolla laimennettuna myös kakkujen kostukkeeksi ja erilaisiin hyydytettäviin mousseihin. Kahvia kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisiin leivonnaisiin maidon tai muiden nesteiden tilalle, Hellapoliisi Kati Jaakonen vinkkaa.
Kahvilla voi myös marinoida
Makeisten leivonnaisten lisäksi kahvia voi kuitenkin hyödyntää myös suolaisissa ruoissa.
– Moni käyttää lampaan tai karitsan marinadissa tai kastikkeessa kahvia. Samalla tavoin voi marinoida myös muita lihoja.
Hellapoliisin mukaan ruoanlaitossa ja leivonnassa käytettävä kahvi saa olla vaihvaa, joten valmistusvaiheessa kahvinporoja voi huoletta laittaa hieman reilummalla kädellä.
Kahvia moneen makuun
Millaisia makupareja Hellapoliisi sitten suosittelisi kahville?
