Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Heittämällä maukkaampaa kuin broilerin rintafilee" – miksi ei kelpaa suomalaisille?

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen toivoisi suomalaisten suosivan myös halvempia broilerin osia, mieluiten luomuversioina tehotuotettujen sijaan.
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen toivoisi suomalaisten suosivan myös halvempia broilerin osia, mieluiten luomuversioina tehotuotettujen sijaan.MTV
Julkaistu 14.04.2016 19:55

MTV LIFESTYLE

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen ihmettelee, miksi suomalaiset suosivat ruokaostoksissaan tehotuotettua broilerin rintafilettä, kun tarjolla olisi paljon mehukkaampaa broilerin koipea.

Makuja.fi -sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen moittii sekä kauppoja että suomalaisia kuluttajia broilerivalintoihin liittyen. Kinnunen ihmettelee, miksi supermarkettien hyllyt ovat täynnä tehotuotettua broileria, eikä kuluttajille tarjota edes mahdollisuutta valita vastuullisemmin tuotettua vaihtoehtoa.

– Jouduin menemään varta vasten toiseen kauppaan sellaista hakemaan. Tuhahdin asiasta Facebookissa ja kaupan edustaja kertoi, etteivät luomubroilerit mene kaupaksi edes viimeisen päivän alennushintaan. Syyttävä sormi alkoi heilahdella kaupan lisäksi kuluttajien suuntaan.

Halpa hinta houkuttelee kuluttajia

Syynä tehotuotetun broilerin valintaan lienee yksinkertaisesti hinta: luomukasvatetusta broilerinrinnasta joutuu pulittamaan 25-28 euroa kilolta, kun tehotuotettua saa puolet halvemmalla. Kinnunen kuitenkin kannustaa suomalaisia kokeilemaan rohkeasti myös muita ruhonosia broilerista.

– Luomutuotettu broilerin koipi on kilohinnaltaan 12 euroa. Se on toki paljon kalliimpaa kuin tehotuotettu, mutta maltillinen muihin lihoihin verrattuna. Miksi broilerin ylipäätään pitäisi olla edullisempaa kuin sika tai nauta? Kinnunen ihmettelee.

– Broilerin koipi on heittämällä maukkaampaa kuin broilerin rintafilee. En pidä sitä makuasiana. Kuten yleensä eläimessä, niin työtä tekevät ruhonosat ovat muita maukkaampia. Edullisimmillaan ja parhaimmillaan lintu on kokonaisena ostettuna, jolloin kukin syöjä voi valita linnusta mieluisensa palat. Ai niin, se luullisen lihan kammo…

Mitä broilerin koivesta sitten kannattaisi kokata? Kokeile Sivumaku-blogin erittäin maukasta, paahdettua broileria.

Lisää aiheesta:

Atrian lihapaketin sisältö kummastuttaa: "Miksei sitä kerrota pakkauksessa?"Edullinen ja hyvin säilyvä proteiinipommi jää monilta ostamatta yksinkertaisesta syystä: "Se on sääli"KFC tulee Suomeen, mutta myykin puolalaista broileria – perustelut kummastuttavat: "Ei oikein vakuuta"Syötkö sinä tätä halpaa ja halveksittua raaka-ainetta? Vain parin euron kilohinta: "Älyttömän mehukasta" Ville osti kaupasta kaksi pakettia broilerin paistisuikaleita marinadissa – pian valkeni tyly totuusKaru totuus suomalaiskauppojen broilerista: "Moniko kuluttaja on kertaakaan miettinyt?"
BroileriSivumakuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 6.10.10:44
    Eläintensuojelu

    Järjestö: Monille broileri on enemmän ruoka kuin eläin

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 18.10.202218:50
    Ruoka

    Yllättävä niksi mehevän kanan valmistamiseen – "Se sulaa suussasi"

  • 20.08.201908:28
    Ruoka

    Jos rakastat kermaisia ja valkosipulisia ruokia, Janin nopea broileriresepti on sinulle: "Loistava lohturuoka, joka valmistuu helposti"

  • 17.07.201913:06
    Ruoanlaitto

    Vain 3 ainesosaa ja saat syntisen hyvää broileria – valmistuu vaivatta alle puolessa tunnissa