"Heittämällä maukkaampaa kuin broilerin rintafilee" – miksi ei kelpaa suomalaisille?

Broileri Sivumaku
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen toivoisi suomalaisten suosivan myös halvempia broilerin osia, mieluiten luomuversioina tehotuotettujen sijaan. MTV

Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen ihmettelee, miksi suomalaiset suosivat ruokaostoksissaan tehotuotettua broilerin rintafilettä, kun tarjolla olisi paljon mehukkaampaa broilerin koipea.

Makuja.fi -sivustolla Sivumaku-ruokablogia pitävä Jani Kinnunen moittii sekä kauppoja että suomalaisia kuluttajia broilerivalintoihin liittyen. Kinnunen ihmettelee, miksi supermarkettien hyllyt ovat täynnä tehotuotettua broileria, eikä kuluttajille tarjota edes mahdollisuutta valita vastuullisemmin tuotettua vaihtoehtoa.

– Jouduin menemään varta vasten toiseen kauppaan sellaista hakemaan. Tuhahdin asiasta Facebookissa ja kaupan edustaja kertoi, etteivät luomubroilerit mene kaupaksi edes viimeisen päivän alennushintaan. Syyttävä sormi alkoi heilahdella kaupan lisäksi kuluttajien suuntaan.

Halpa hinta houkuttelee kuluttajia

Syynä tehotuotetun broilerin valintaan lienee yksinkertaisesti hinta: luomukasvatetusta broilerinrinnasta joutuu pulittamaan 25-28 euroa kilolta, kun tehotuotettua saa puolet halvemmalla. Kinnunen kuitenkin kannustaa suomalaisia kokeilemaan rohkeasti myös muita ruhonosia broilerista.

– Luomutuotettu broilerin koipi on kilohinnaltaan 12 euroa. Se on toki paljon kalliimpaa kuin tehotuotettu, mutta maltillinen muihin lihoihin verrattuna. Miksi broilerin ylipäätään pitäisi olla edullisempaa kuin sika tai nauta? Kinnunen ihmettelee.

– Broilerin koipi on heittämällä maukkaampaa kuin broilerin rintafilee. En pidä sitä makuasiana. Kuten yleensä eläimessä, niin työtä tekevät ruhonosat ovat muita maukkaampia. Edullisimmillaan ja parhaimmillaan lintu on kokonaisena ostettuna, jolloin kukin syöjä voi valita linnusta mieluisensa palat. Ai niin, se luullisen lihan kammo…

Mitä broilerin koivesta sitten kannattaisi kokata? Kokeile Sivumaku-blogin erittäin maukasta, paahdettua broileria.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja