Heinz ei olekaan ketsuppia? Terveysministeriön päätös kummastuttaa

ketsuppi
Shutterstock

The Telegraph -lehti kertoo, että Israelissa Heinzin ketsuppia ei saa enää kutsua ketsupiksi, vaan oikea nimitys kuuluisalle tomaattikastikkeelle on vastaisuudessa tomaattimauste.

Israelin terveysministeriön tuore päätös herättää kummastusta, sillä kuuluisaa Heinzin ketsuppia myydään jatkossa tomaattimauste-nimikkeellä.

Liian vähän ketsuppitiivistettä?

Henzin ketsuppia koskeva nimimuutos Israelissa juontaa juurensa siihen, että paikallinen ketsuppifirma Osem väitti, että laboratoriotutkimusten mukaan Heinzin ketsupissa on tomaattitiivistettä vain 21 prosenttia. Israelilaisten säännösten mukaan ketsuppi-nimeä saa käyttää vain tuotteesta, jossa tomaattitiivistettä on vähintään 41 prosenttia.

Israelissa Heinzin jakelua hallinnoiva yritys vakuuttaa, että Osemin väitteet ovat virheellisiä.

Asiasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä Talouselämä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.