Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hauki-katkarapupihvit kananmuna-perunapyreellä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.12.2015 18:06

Perjantai on meillä kalapäivä. Loistava parivuotinen perinne, joka takaa, että vähintään kerran viikossa tulee syötyä fisuakin. Se toimi alkujaan loistava väylänä omaan kalanmaun siedättämiseenkin. Viime perjantaina tuli tehtyä sen verran rehellisen roteva kala-annos, että on paikallaan jakaa se blogissakin. Yleensä meitin kalareseptit livahtavat Kipparin morsiamen sivuille, mutta tämä hauki-katkarapupihvi jääköön tänne.

PS. Pihviin voi helposti upottaa joulupöydästä jääneet kala- ja äyriäistähteet.

Hauki-katkarapupihvit tillisellä kananmuna-perunapyreellä ja punajuurella

Hauki-katkarapupihvit

400 g haukea jauhettuna

100 g katkarapuja hienonnettuna

2 dl kuohukermaa

1 kananmunan keltuainen

valkopippuria

suolaa

voita paistamiseen

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita ainekset kulhossa keskenään. Muotoile massa pihveiksi. Paista pihvit molemmin puolin pannulla voissa ja laita uuniin n. 6 minuutiksi. Tarjoa tillisen kananmuna-perunapyreen ja punajuurilohkojen kera.

Tillinen kananmuna-perunapyree

400 g jauhoista perunaa

100 g voita

2 dl maitoa

1 kovaksi keitetty kananmuna

0,5 dl tilliä hienonnettuna

suolaa

Keitä perunat kypsiksi suolatussa vedessä. Muusaa perunat ja loput ainekset sekaisin. Maista ja mausta.

Paistetut punajuuret

punajuurta lohkoina

voinokare

suolaa

Paista punajuurilohkot pannulla voissa kypsiksi. Mausta suolalla.

Lisää aiheesta:

Fisuburgeri – helppo kalahampurilainen Itämeren kalastaKalamurekepihvit ja lantturanskalaiset – perinneruokaa Marttojen ohjeellaFilet-OMG-Fish -kalaburgeriKuhaa soija-kapriskastikkeellaMehevät lohipihvitUunilohta, purjo-perunamuusia ja kurkkusalaattia
haukikalapihvikalaruokakatkarapuperunapunajuuriresepti

Tuoreimmat aiheesta

hauki
  • 08.01.201911:29
    Kalastus

    Ari nosti jättiläishauen jäisestä järvestä: "Ihan valehtelematta ihmisen pää mahtuisi kevyesti sen suuhun" – kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa tästä möröstä

  • 02.11.201418:20
    alkuruoka

    ”Fish and chips” japanilaisittain