Latva-artisokka on vihreä, käpyä muistuttava raaka-aine, jonka valmistustapa aiheuttaa monille ihmetystä. Opi valmistamaan tätä herkullista sesonkiruokaa.
Artisokan sydämet ovat monille tuttu purkkituote, mutta tuoreesta artisokasta saa todella herkullista pienellä vaivalla. Latva-artisokan sesonki on aluillaan, ja nyt jos koskaan kannattaa kokeilla tämän herkullisen kasviksen valmistamista.
Latva-artisokasta ruoaksi käytetään lehtien tyviosat, sekä sisus eli sydän. Latva-artisokan voi syödä sellaisenaan keitettynä, mutta se sopii myös erilaisiin salaatteihin ja lämpimiin ruokiin.
Keitetty artisokka sopii hyvin myös illanistujaisherkuksi, jonka ympärille on mukava kokoontua. Keitä artisokat ja valmista lisukkeeksi erilaisia dippikastikkeita. Herkullinen tarjoilu on valmis.
Keitetyt artisokat
4 artisokkaa
5 litraa vettä
5 tl suolaa
1–2 sitruunaa
Aloita latva-artisokkien valmistus irrottamalla varsi taittamalla. Veistä ei kannata käyttää, sillä taittamalla kasvin sitkeän osat irtoavat parhaiten. Poista kannan lähellä olevat pienet lehdet ja leikkaa lehtien terävät, kirpeän makuiset kärjet irti saksilla.
Kauniin vihreän värin säilyttämiseksi upota latva-artisokat hetkeksi kylmään sitruunaveteen tai hiero niiden pintaa sitruunalla.


