Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Harkitse pikanuudeleiden maustepussin käyttöä kahdesti – kokit kertovat, miten nuudeleista saa helposti huomattavasti parempia

Shutterstock
Julkaistu 09.07.2020 17:00

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ruoka-alan ammattilaiset kertovat nyt, miten pikanuudeleista saa tehtyä astetta parempia.

Videolla Kari Aihisen vinkki muun muassa täydelliseen nuudeliwokkiin.

The Insiderissa kerrottiin aiemmin kokkien vinkit siihen, miten pakasteranskalaisista saa tuunattua helposti parempia. Nyt alan asiantuntijat kertovat samaisella sivustolla niksinsä pikanuudeleiden tuunaamiseen. Myös halvoista pikanuudeleista voi saada helposti entistä paremman herkun, kokit lupaavat.

Maustepussia ei kannata välttämättä käyttää

Pikanuudelipaketeissa on usein mukana valmis maustepussi, jolla nuudeleihin saa lisättyä umamin makua. Ruokakirjoittaja ja kokki Anna Rider kuitenkin suosittelee harkitsemaan maustepussin käyttöä kahdesti.

– Supermarketin tavallisissa ja suosituissa nuudelipakkauksissa on maustepusseja, jotka antavat nuudeleille lattean maun. Kokeile se sijaan nuudeleiden keittämistä kana- tai kasvisliemessä ja tarjoile chiliöljyn, Srirachan tai seesamiöljyn kanssa. Vimeistele chilihiutaleilla, Anna suosittelee.

Kokin mukaan aasialaisista ruokakaupoista ostetuissa nuudelipusseissa on todennäköisemmin mukana ”aitoja maustesekoituksia”, jotka kannattaa käyttää. 

Älä noudata pakkauksen keittoaikaa

Jos keität nuudeleita niin pitkään kuin pakkauksessa lukee, ne ehtivät muuttua ennen syömistä ”muhjuisiksi”. Välttääksesi tämän, lyhennä keittoaikaa minuutilla tai kahdella. 

– Näin nuudelit ovat täydellisiä sillä hetkellä, kun olet valmis ne syömään.

Muhjuisuuden voi estää myös valuttamalla ja huuhtelemalla nuudelit heti keittämisen jälkeen kylmällä vedellä. Tämä ei kuitenkaan ole suositeltava vaihtoehto, jos haluat säästää mausteliemen. 

Keitä nuudelit erikseen

Asian Test Kitchenin kokki Deanna Kang suosittelee nuudelien keittämistä vedessä, ennen kuin mausteet lisää joukkoon. Näin nuudeleiden rakenne paranee.

–   Tämä ei ole välttämätöntä, mutta nuudelien keittäminen erikseen ennen niiden lisäämistä mausteliemeen huuhtelee nuudeleista ylimääräisen tärkkelyksen ja tekee liemestä vähemmän ”limaisen”.

Säästä kuivia nuudeleita viimeistelyyn

Kanadalaiskokki Romain Devanneux kertoo, että ei koskaan keitä koko nuudelipakkauksen sisältöä, vaan säästää osan kuivista nuudeleista viimeistelyyn. 

– Säästän aina pienen määrän keittämättömiä nuudeleita, jotka laitan annoksen päälle. Tämä tuo hieman rapeaa rakennetta annokseen.

Mausta majoneesilla tai juustolla

The Daring Kitchenin kokki Chris Riley suosittelee kokeilemaan pikanuudeleita juuston kanssa.

– Lisää joukkoon pari juustoviipaletta, parmesaania tai murustettua fetaa keittämisen jälkeen. Voit myös lisätä hieman majoneesia, niin annoksesta tulee entistä kermaisempi.

Mausta pakastetuilla yrteillä

Kanadalaiskokki Romain Devanneux suosittelee pakastamaan nuupahtaneita yrttejä jääpalarasioissa oliiviöljyyn ja sitruunamehuun upotettuna.

 – Nämä kuutiot ovat mahtavia pikanuudeliliemeen lisättynä. 

Keitä nuudelit purkkikeitossa

Jos haluat hieman ruokaisamman aterian, nappaa purkillinen valmista kasviskeittoa ja keitä nuudeleiden kanssa. 

Mausta soijakastikkeella

Nopein ja yksinkertaisin tapa parantaa ja korostaa nuudeleiden makua on lisätä joukkoon hieman soijakastiketta, sanoo kokki Chris Riley.

– Soijakastike voi parantaa pikanuudeleiden makua. Jos pidät enemmän mausteisesta ruoasta, lisää myös chilikastiketta.

Lue myös: Tiedätkö, mitä on nuudelipakkauksen mukana tuleva valkoinen "töhnä"? Joillekin tulee edelleen yllätyksenä

Lisää aiheesta:

Tunnetko erilaiset nuudelit? Ramen, udon, soba ja muut – hittituotteiden erotNäin saat pikanuudeleista huomattavasti parempia!Näin nuudelit kannattaa valmistaa – "Mielestäni aika hemmetin hyvää"Yllättävä korvike parmesaanille ja tofusta helposti rapeampaa – ota talteen kasvisruokaniksit!Oletko tullut ajatelleeksi tätä pikanuudeleista? Kokit paljastavat yllättävät käyttötavat: "Rapsakoita kuin perunalastut"Emma paljastaa, miten minkä tahansa lihan saa helposti mehukkaaksi: "Olen huomannut, että jopa 15 minuuttia tuottaa tulosta"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • 10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 08:20
    Ruokakauppa

    "Tofupervoilu" teki paluun – K-kaupoissa näkyy nyt selkeä proteiini-ilmiö

  • Eilen17:24
    Arkiruoka

    Yhdellä mausteella saat erityisen hyvää kaalilaatikkoa – Pirjon ohje on valtava hitti

  • Eilen10:41
    Elokuvat

    Suomi-herkku veti Hollywood-tähden sanattomaksi: "Olen aika varma, että sain tarpeekseni"