Kesä siintää jo mielessä ja ajatukset harhailevat välillä viime kesän mielettömän upeaan Provencen-reissuun. Lihapadat mielletään usein talvisiksi ruoiksi, mutta nauttiessani niitä Nizzan lämmössä, hahmotin lajin olevan aikaan sitoutumatonta. Kylkeen riisiä ja rapsakkakuorista maalaisleipää, lasiin semituhtia punaviiniä ja kunnon fiilistelyruoka on valmis. Kuten tavallista, pataruoka on parin tunnin haudutuksesta huolimatta hirmuisen helppo tehdä. Ja sopii niin arkeen kuin koko suvun sunnuntaipäivällisillekin.
Kokkasin kesäreissun tunnelmissa perinteisen Daube Provencalen, josta tämä versio eroaa siinä, että tomaattimurska on korvattu kokonaan punaviinillä ja oliivit munakoisolla ja herkkusienillä. Same but different.
Älä suotta käytä punkkuna turhan kallista kamaa. Näytteeksi saatu Laudum Nature Barrica Monastrell Petit Verdot oli 8 euron hintaluokassaan tähän juuri passeli. Samoin Nettiliha.fi:n laadukas Angus-härän paisti.
Provencelainen härkäpata
4-6 hlölle
50 g voita

