Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Häränrinta + punajuuri = tyylikäs kimppakiva

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 26.11.2015 22:18

Monenlaista juuresta ja hitaasti kypsennettävää lihaa – avain mielenkiintoni herättämiseen. Häränrinta on ehkäpä se kaikkein maistuvin osa naudasta. Pitkään haudutettuna sen pitkät ja paksut säikeet hajoavat upeasti kielen päällä. Yhdistettynä punajuuren mehevään ja aistikkaaseen olemukseen, syntyy talven hyistä säätä uhmaava upea ruoka. MTV Oy, All rights reserved

Hain kolealle sunnuntaipäivälle lämpöä yhdestä keittiön lemppariopuksista, Pekka Terävän ja Markus Auran kirjasta Puhtaiden makujen keittiö (hiukan säätäen). Tuloksena helppo, mutta hienostunut, syvä, mutta raikas keiton ja padan välimalli. Tästä voi tehdä samalla ohjeella hienostelevan ja rustiikkisen liemen määrää säätämällä lautasella.

Häränrintaa ja punajuurta

3-4 hlölle

600 g häränrintaa

100 g savukylkeä

2 punajuurta

1 porkkana

1 pasternakka

0,5 juuriselleri

suolaa (1 tl/1 l)

sokeria

väkiviinaetikkaa

timjamia

laakerinlehti

mustapippuria

oliiviöljyä

Höysteeksi:

2 suolakurkkua

1 puntti ruohosipulia

(viinisuolaheinää)

Kuori ja paloittele porkkana, palsternakka ja juuriselleri. Laita häränrinta kylmään veteen kattilaan. Kuumenna vesi ja ryöppää 10 minuuttia. Vaihda vesi ja ryöppää liha uudelleen. Laita liha vielä kerran kylmään veteen, kuumenna ja kuori vaahto pois.

Lisää paloitellut juurekset, savukylki ja mausteet + yrtit. Keitä miedolla lämmöllä 6 tuntia, kunnes liha on kypsää (itsellä riitti 4 h). Nosta liha liemestä ja siivilöi liemi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori punajuuret. Viipaloi niistä 12 ohutta lastua, ripottele pinnalle oliiviöljyä ja mausta ne suolalla. Paahda punajuurilastuja uunissa n. 25 minuuttia, kunnes ne ovat rapsakoita (mutta eivät palaneita). Pilko loput punajuuret ja laita ne härän keitinliemeen ja keitä, kunnes lientä on jäljellä noin 2/3. Siivilöi liemi ja tarkista maku.

Kuutioi suolakurkku ja hienonna ruohosipuli. Yhdistä ne.

Leikkaa häränrinnasta annospaloja ja nosta lautasille. (Itse laitoin vielä kuumentumaan levyllä kuumentuvan liemen sekaan, mutta silloin lihasta tulee punajuuripunaista.) Kaada liemi lautasille. Lisää kurkkukuutioita ja punajuurilastut. Viimeistele halutessasi viinisuolaheinällä.

Lisää aiheesta:

Appelsiininen hirvipata piparjuurimykyilläPorsaankylkeä vietnamilaisittainPunaviinissä haudutetut possunposket grand-mèreSake-marinoitu lohi, paistettu katkarapuriisi ja ananastaVälimerellinen kurpitsa-lihapataBorssikeitto hirvenlihalla ja piparjuurikermalla
häränrintakeittokirjaliharuokapunajuuriresepti

Tuoreimmat aiheesta

häränrinta
  • 25.10.201222:08
    liharuoka

    Naudan kylkeä olutkastikkeessa

  • 08.10.201210:07
    naudanrinta

    Häränrintaa palsternakan ja purjon kera