Hapanimelän tulinen katkarapucurry

katkarapucurry-sivumaku
Hapanimelän tulinen katkarapucurry MTV

Hapanimelä patia-curry katkaravuilla on tulvillaan makuja, jotka tukevat toisiaan nostamalla kokonaisuuden nirvanaan. Hapanta, makeaa ja tulista.

Currysta on tullut viime vuosina oman keittiön suosikkiruokia. Niitä voi tehdä nopsaan tähteistä tai sitten haudutella hitaasti kodin täyttyessä samalla huumaavista tuoksuista.

Patia on makea, tulinen ja hapan curry, jonka juuret vievät Iraniin. Runsaasti chilejä, joita tasapainottaa hapan tamarindi sekä sokeri. Lisukkeena perinteisesti keltainen riisi, mutta menee linssien ja/tai naan-leivänkin kera.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

Katkarapucurry

4 hlölle

400 g katkarapuja, sulatettuna ja valutettuna
3 tl tamarindia
10 vihreää chiliä, hienonnettuna
4 isoa valkosipulinkynttä
1,5 rkl roomankuminaa, jauhettuna
1 dl rypsiöljyä
4 sipulia, hienonnettuna
1 rkl korianterinsiemeniä, jauhettuna
1 rkl chilijauhetta
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumajauhetta
1 tlk tomaatteja
1 rkl tummaa sokeria
20 currynlehteä
puska korianteria
suolaa

Hienonna chilit, valkosipulit ja roomankuminajauhe tahnaksi. Kuumenna paistinpannulla tai kattilassa öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Sekoita mukaan maustetahna ja kypsennä pari minuuttia.

Lisää jauhetut korianterinsiemenet, chilijauhe, garam masala ja kurkuma. Sekoita ja anna hautua minuutin. Lisää tomaatit ja anna kypsyä muutama minuutti.

Sekoita mukaan tamarindi, sokeri, currynlehdet ja korianteri. Mausta suolalla. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Lisää 3 dl vettä ja kiehauta. Anna hautua muutama minuutti.

Lisää katkaravut ja sekoita. Kastikkeen tulisi olla sakeaa. Tarjoile keltaisen riisin, linssien ja/tai naan-leivän kera.

 

 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!