Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hapanimelän tulinen katkarapucurry

Hapanimelän tulinen katkarapucurry
Hapanimelän tulinen katkarapucurryMTV
Julkaistu 20.11.2019 09:45

MTV LIFESTYLE

Hapanimelä patia-curry katkaravuilla on tulvillaan makuja, jotka tukevat toisiaan nostamalla kokonaisuuden nirvanaan. Hapanta, makeaa ja tulista.

Currysta on tullut viime vuosina oman keittiön suosikkiruokia. Niitä voi tehdä nopsaan tähteistä tai sitten haudutella hitaasti kodin täyttyessä samalla huumaavista tuoksuista.

Patia on makea, tulinen ja hapan curry, jonka juuret vievät Iraniin. Runsaasti chilejä, joita tasapainottaa hapan tamarindi sekä sokeri. Lisukkeena perinteisesti keltainen riisi, mutta menee linssien ja/tai naan-leivänkin kera.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

Katkarapucurry

4 hlölle

400 g katkarapuja, sulatettuna ja valutettuna
3 tl tamarindia
10 vihreää chiliä, hienonnettuna
4 isoa valkosipulinkynttä
1,5 rkl roomankuminaa, jauhettuna
1 dl rypsiöljyä
4 sipulia, hienonnettuna
1 rkl korianterinsiemeniä, jauhettuna
1 rkl chilijauhetta
1 rkl garam masalaa
1 tl kurkumajauhetta
1 tlk tomaatteja
1 rkl tummaa sokeria
20 currynlehteä
puska korianteria
suolaa

Hienonna chilit, valkosipulit ja roomankuminajauhe tahnaksi. Kuumenna paistinpannulla tai kattilassa öljyä ja kuullota sipulia muutama minuutti. Sekoita mukaan maustetahna ja kypsennä pari minuuttia.

Lisää jauhetut korianterinsiemenet, chilijauhe, garam masala ja kurkuma. Sekoita ja anna hautua minuutin. Lisää tomaatit ja anna kypsyä muutama minuutti.

Sekoita mukaan tamarindi, sokeri, currynlehdet ja korianteri. Mausta suolalla. Tarkista maku ja mausta mieleiseksi. Lisää 3 dl vettä ja kiehauta. Anna hautua muutama minuutti.

Lisää katkaravut ja sekoita. Kastikkeen tulisi olla sakeaa. Tarjoile keltaisen riisin, linssien ja/tai naan-leivän kera.

Lisää aiheesta:

Vegaaniset Dan Dan -nuudelit ja Beanit-härkäpapusuikaleetPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaKuhatacot ja tomaattisalsaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäIntialainen voikana - syntisen hyvääHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
äyriäisetreseptikatkarapuintialainencurry

Tuoreimmat aiheesta

äyriäiset
  • 17.12.201910:53
    resepti

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 24.09.201521:50
    kasari

    Katkarapukasari - retrojuhlaa

  • 21.03.201418:54
    bouillabaisse

    Ranskalainen kalakeitto - fiinimpää viikonlopuksi