Hans Välimäki uutuuskirjassa uransa vaikeista hetkistä – "autoani naarmutettiin säännöllisesti ja sain perääni tuntemattoman stalkkerin"

8:00 Hans Välimäki poistaisi sunnuntailisät

Elämänkerrallisen Patakuningas-teoksen vastikään julkaissut Hans Välimäki kertoo teoksessa avoimesti elämänsä ylä-ja alamäistä. 

Hans Välimäki olisi valmis luopumaan työntekijöiden pyhälisisistä ja tuomaan palkkaukseen muita kannustumia.

Toistaiseksi Suomen ainoa kahden Michelin-tähden kokki Hans Välimäki on mies, joka ei esittelyjä kaipaa. Huippuravintoloidensa lisäksi mies tunnetaan niin Kokkisodan tähtenä kuin Top Chef Suomi -ohjelman päätuomarinakin.

Vaikka menestystä on tullut, Välimäki paljastaa elämänkerrallisessa kirjassaan uransa aikana kokeneen monia ylämäkiä ja vastoinkäymisiä.

"Samaan aikaan olin jopa koko kansa sylkykuppina"

Yksi suuri notkahdus Välimäen uralla tapahtui, kun suurista uhrauksista huolimatta Chez Dominiq ei saanut kolmatta Michelin-tähteään. Näihin aikoihin Välimäen elämää varjostivat turhautuminen, uupumus ja julkisuuteen asti levinneet työtaistelukiistat.

Oli aika sulkea menestyksekkään ravintolan ovet. 

– Samaan aikaan olin jopa koko kansa sylkykuppina, kun kokit eivät enää olleetkaan maailman mageimpia tähtiä.

– Autoani naarmutettiin säännöllisesti ja sain perääni tuntemattoman stalkkerin, joka uhkasi minua ja perheeni henkeä, Välimäki kertoo uutuusteoksessa.

Välimäki ei halua jäädä jossittelemaan 

Tällä hetkellä ravintola Palacea luotsaava Välimäki tavoittelee aikoinaan saavuttamatta jäänyttä unelmaansa, kolmatta Michelin tähteä.

– Olen sanonut, että aion vielä kerran laittaa kaikki peliin sen puuttuvan kolmannen tähden samiseksi. Se jäi niin lähelle, enkä halua, että joudun jossittelemaan lopun elämääni, Välimäki kertoo. 

Nyt pitkästä urasta oppineena mies tietää mitä tähtien saaminen vaatii ja miten maaliin oikein päästään. Jos Palace kehittyy niin suotuisasti kuin miltä nyt näyttää, Välimäki uskoo, ettei kolmatta tähteä tarvitse odotella kauaa. 

Lähde: Patakuningas, Markus Ånas, Hans Välimäki, Johnny Kniga Kustannus 2018

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja