Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki tyrmää yleisen suomalaisen tavan käyttää sipulia: "Se on minusta ihan kauheaa"

Shutterstock
Julkaistu 07.08.2015 11:45
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Huippukokki Hans Välimäki ei suosittele koskaan lisäämään ruokaan raakaa sipulia.

Moni lisää raakaa sipulia esimerkiksi salaatteihin ja kotitekoisten hampurilaisten väliin. Hans Välimäki suosittelee kuitenkin kypsentämään sipulit – täysin poikkeuksetta.

– Minä en syö raakaa sipulia ollenkaan. Mielestäni sipulia ei oikein voi syödä raakana, Välimäki toteaa.

– Se on minusta ihan kauheaa, Välimäki jatkaa.

Kypsentäminen pehmentää sipulin makua

Sipulin maku muuttuu kypsentämisen myötä pehmeämmäksi, sillä sipulin vahvat rikkiyhdisteet muuttuvat kypsennettäessä makeudeksi. Raaka sipuli on tästä syystä maultaan huomattavasti voimakkaampaa kuin kypsennetty versio. Välimäki varoittaa siitä, että raa'an sipulin maku voi viedä ruoassa huomion muilta raaka-aineilta.

– Se on sellainen, että se jyrää usein kaikki muut maut alleen.

Raaka sipuli voi aiheuttaa myös ikäviä vatsakipuja, jotka voivat pahimmillaan pilata vaivalla tehdyn illallisen.

– Minua se närästää jonkin verran, mutta on ihmisiä, joita se närästää todella paljon, Välimäki huomauttaa.

Lisää aiheesta:

Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"Pirjo muistuttaa, mitä sipulille ei koskaan kannata tehdä – nappaa sipulivinkit: "Ratkaiseva tekijä ruokien maun kannalta"Oletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmaltaSuomalainen huippukokki paljastaa mokan, johon sinäkin olet sortunut kasvisten kanssa: ”Suurin ongelma on siinä….”Kokeile Hans Välimäen takuuvarmaa ja helppoa tomaattilisuketta – tarvitset vain muutaman ainesosan!Pitääkö valkosipulista poistaa vihreä sisus ennen käyttöä?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • Eilen17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • pe17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • pe15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta