Hans Välimäki tyrmää yleisen suomalaisen tavan käyttää sipulia: "Se on minusta ihan kauheaa"

shutterstock_161066597 (1)
Shutterstock

Huippukokki Hans Välimäki ei suosittele koskaan lisäämään ruokaan raakaa sipulia.

Moni lisää raakaa sipulia esimerkiksi salaatteihin ja kotitekoisten hampurilaisten väliin. Hans Välimäki suosittelee kuitenkin kypsentämään sipulit – täysin poikkeuksetta.

– Minä en syö raakaa sipulia ollenkaan. Mielestäni sipulia ei oikein voi syödä raakana, Välimäki toteaa.

– Se on minusta ihan kauheaa, Välimäki jatkaa.

Kypsentäminen pehmentää sipulin makua

Sipulin maku muuttuu kypsentämisen myötä pehmeämmäksi, sillä sipulin vahvat rikkiyhdisteet muuttuvat kypsennettäessä makeudeksi. Raaka sipuli on tästä syystä maultaan huomattavasti voimakkaampaa kuin kypsennetty versio. Välimäki varoittaa siitä, että raa'an sipulin maku voi viedä ruoassa huomion muilta raaka-aineilta.

– Se on sellainen, että se jyrää usein kaikki muut maut alleen.

Raaka sipuli voi aiheuttaa myös ikäviä vatsakipuja, jotka voivat pahimmillaan pilata vaivalla tehdyn illallisen.

– Minua se närästää jonkin verran, mutta on ihmisiä, joita se närästää todella paljon, Välimäki huomauttaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja