Hans Välimäki suosittelee unohdettua menetelmää: Kinkku kypsyy nopeammin

kinkku
Shutterstock

Hans Välimäki suosittelee vanhanaikaista, isoäideiltä opittua  tapaa kypsentää kinkku uunin sijaan keittämällä. Herkullisen maun lisäksi keittämisessä on se etu, että kinkku kypsyy veden vuoksi totuttua nopeammin.

Hans Välimäki herkuttelee jouluna uunissa paistetun kinkun sijaan keitetyllä kinkulla. Huippukokki suosittelee kokeilemaan rohkeasti kinkun kypsentämistä keittämällä uunissa paistamisen sijaan.

Vesi nopeuttaa kypsymistä

Keittäessä kinkun kypsymisaika lyhenee siksi, että kuuman ilman sijaan vesi kypsentää lihaa.

– Kinkku kypsyy keittämällä hieman nopeammin kuin uunissa, sillä keittäessä lämmön välittäjäaineena on ilman sijaan vesi, Välimäki tarkentaa.

Jos kinkun kypsentää uunin sijaan keittämällä, on tärkeää, että käytössä on tarpeeksi iso kattila, jotta koko kinkku peittyy vedellä. Kinkun sisälämpötilaa voi myös keitettäessä seurata paistomittarin avulla – aivan niin kuin uunissa paistettaessakin.

– Kinkkua on hyvä keittää miedolla lämmöllä noin 80–90-asteisessa vedessä, Välimäki vinkkaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!