Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki suosittelee unohdettua menetelmää: Kinkku kypsyy nopeammin

Shutterstock
Julkaistu 22.12.2014 20:06

MTV LIFESTYLE

Hans Välimäki suosittelee vanhanaikaista, isoäideiltä opittua  tapaa kypsentää kinkku uunin sijaan keittämällä. Herkullisen maun lisäksi keittämisessä on se etu, että kinkku kypsyy veden vuoksi totuttua nopeammin.

Hans Välimäki herkuttelee jouluna uunissa paistetun kinkun sijaan keitetyllä kinkulla. Huippukokki suosittelee kokeilemaan rohkeasti kinkun kypsentämistä keittämällä uunissa paistamisen sijaan.

Vesi nopeuttaa kypsymistä

Keittäessä kinkun kypsymisaika lyhenee siksi, että kuuman ilman sijaan vesi kypsentää lihaa.

– Kinkku kypsyy keittämällä hieman nopeammin kuin uunissa, sillä keittäessä lämmön välittäjäaineena on ilman sijaan vesi, Välimäki tarkentaa.

Jos kinkun kypsentää uunin sijaan keittämällä, on tärkeää, että käytössä on tarpeeksi iso kattila, jotta koko kinkku peittyy vedellä. Kinkun sisälämpötilaa voi myös keitettäessä seurata paistomittarin avulla – aivan niin kuin uunissa paistettaessakin.

– Kinkkua on hyvä keittää miedolla lämmöllä noin 80–90-asteisessa vedessä, Välimäki vinkkaa.

LUE MYÖS: Kevyempi vaihtoehto: Näin yhdistät oluen jouluruoan

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lisää aiheesta:

Voiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Tyypillisimmät mokat uuniperunoiden valmistuksessa – yksi tärkeä työvaihe unohtuu monelta Tv-kokki muistuttaa kotikokkien tyypillisestä virheestä – ethän kypsennä perunoita näin?Takuuvarma kikka täydellisiin pihveihin – Hans Välimäki: ”Sitä on tehty ravintoloiden keittiöissä jo 2000-luvun alusta”Haluatko rapean kuoren vai herkullisen paistoliemen? Tämä on paras tapa valmistaa joulukinkkuYleiset kinkkumyytit MTV:n syynissä: Näin helposti mehevämpi joulukinkku? 
JouluLihaJouluruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Joulu
  • 17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 12.2.17:12
    Rikosepäilyt

    Yle: Poliisilla rikosepäily Lucia-neitoon kohdistuneista vihaviesteistä

  • 31.1.14:24
    Rasismi

    Rasismikohu kääntyi parhain päin: Lucia-keräykseen lahjoitettiin ennätyspotti

  • 18.1.06:47
    Antero Mertaranta

    Antero Mertaranta sai mystisen paketin katsojalta ja riemastui: "Voit olla varma, että nukun tämän kanssa"

  • 16.1.05:45
    Väkivaltarikokset

    Perheen kauhunhetket Nousiaisissa: Moottorisahamies hyökkäsi verisin seurauksin kotiin jouluyönä