Hans Välimäki ravintoloiden tulevaisuudesta: "Sormi ulos ikkunasta ja katsotaan, mistä päin tänään tuulee"

Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Miten ravintolat selviävät? 8:44 Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Miten ravintolat selviävät?

Ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki piipahti maanantaina 8.3. Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa. Välimäki muun muuassa kertasi tunnelmiaan kolmen viikon ravintolasulun kynnyksellä ja arvioi myös ravintoloiden tulevaisuutta.

Keittiömestari Hans Välimäki kertoi Viiden jäljeen -ohjelmassa olevansa rehellisesti sanottuna yllättynyt ravintoloiden sulkupäätöksestä.

–  Puhuin siitä jo vuodenvaihteessa. Alkoi näkyä sellaisia merkkejä ilmassa, että kohta on odotettavissa ravintoloiden sulkeminen. Sitten se kuitenkin venyi näin pitkälle, niin olin melko varma, että enää ei suljettais. Ehkä tulis lisää rajoituksia ja mentäisiin niillä. Kyllä meillä kaikilla oli suoraan sanottuna alakulo, kun tämä tuli tämä tieto.

Välimäki: Ravintola-alalla sumea tulevaisuus

Välimäen mukaan kolmen viikon sulun vaikutukset ovat ”aika katastrofaaliset” alalla.  Välimäki muistuttaa, että ravintoloiden tulisi saada kunnon korvaukset, koska palkat juoksevat vielä tämän viikon ja ammatinharjoittaminen käytännössä kiellettiin. Hän itse olisi iskenyt ravintolasulun sijaan täyssulun, jotta vaikutukset olisivat oikeasti merkittävät. 

– Jos me tällä saadaan viruksen leviäminen kuriin, niin hienoa. Tosin jos nyt ollaan ihan rehellisiä ja aikuisia, niin siihen ei nyt varmaan kovin moni usko ainakaan tällä hetkellä. Joudutaan varmaan pitämään kiinni pidempään kuin tämä kolme viikkoa.

Miltä sitten näyttää ravintola-alan tulevaisuus? Välimäki luonnehtii sitä todella sumeaksi. Tilanne on sama myös esimerkiksi tapahtuma-alalla, jonne Välimäeltä heruu sympatiaa.

– Normaalisti tehtäisiin budjetointeja ja yritettäisiin ottaa oppia edellisvuosien jaksoista. Nyt on kaikki oikeastaan niin, että laitetaan sormi ikkunasta ja katsotaan, mistä päin tänään tuulee. Sehän on vähän se päivän teema. Kyllä me täältä vielä joskus noustaan, Välimäki kuvaili.

Haastellinen pandemia-aika on kuitenkin tuottanut jotain hyvääkin ravintola-alalla.

Mitä hyvää koronasta on seurannut? Katso videolta Hans Välimäen erikoishaastattelu

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!