Hans Välimäki ravintoloiden tulevaisuudesta: "Sormi ulos ikkunasta ja katsotaan, mistä päin tänään tuulee"

Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Miten ravintolat selviävät? 8:44 Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Miten ravintolat selviävät?

Ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki piipahti maanantaina 8.3. Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa. Välimäki muun muuassa kertasi tunnelmiaan kolmen viikon ravintolasulun kynnyksellä ja arvioi myös ravintoloiden tulevaisuutta.

Keittiömestari Hans Välimäki kertoi Viiden jäljeen -ohjelmassa olevansa rehellisesti sanottuna yllättynyt ravintoloiden sulkupäätöksestä.

–  Puhuin siitä jo vuodenvaihteessa. Alkoi näkyä sellaisia merkkejä ilmassa, että kohta on odotettavissa ravintoloiden sulkeminen. Sitten se kuitenkin venyi näin pitkälle, niin olin melko varma, että enää ei suljettais. Ehkä tulis lisää rajoituksia ja mentäisiin niillä. Kyllä meillä kaikilla oli suoraan sanottuna alakulo, kun tämä tuli tämä tieto.

Välimäki: Ravintola-alalla sumea tulevaisuus

Välimäen mukaan kolmen viikon sulun vaikutukset ovat ”aika katastrofaaliset” alalla.  Välimäki muistuttaa, että ravintoloiden tulisi saada kunnon korvaukset, koska palkat juoksevat vielä tämän viikon ja ammatinharjoittaminen käytännössä kiellettiin. Hän itse olisi iskenyt ravintolasulun sijaan täyssulun, jotta vaikutukset olisivat oikeasti merkittävät. 

– Jos me tällä saadaan viruksen leviäminen kuriin, niin hienoa. Tosin jos nyt ollaan ihan rehellisiä ja aikuisia, niin siihen ei nyt varmaan kovin moni usko ainakaan tällä hetkellä. Joudutaan varmaan pitämään kiinni pidempään kuin tämä kolme viikkoa.

Miltä sitten näyttää ravintola-alan tulevaisuus? Välimäki luonnehtii sitä todella sumeaksi. Tilanne on sama myös esimerkiksi tapahtuma-alalla, jonne Välimäeltä heruu sympatiaa.

– Normaalisti tehtäisiin budjetointeja ja yritettäisiin ottaa oppia edellisvuosien jaksoista. Nyt on kaikki oikeastaan niin, että laitetaan sormi ikkunasta ja katsotaan, mistä päin tänään tuulee. Sehän on vähän se päivän teema. Kyllä me täältä vielä joskus noustaan, Välimäki kuvaili.

Haastellinen pandemia-aika on kuitenkin tuottanut jotain hyvääkin ravintola-alalla.

Mitä hyvää koronasta on seurannut? Katso videolta Hans Välimäen erikoishaastattelu

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.