Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäki ravintoloiden tulevaisuudesta: "Sormi ulos ikkunasta ja katsotaan, mistä päin tänään tuulee"

8:44Erikoishaastattelussa Hans Välimäki: Miten ravintolat selviävät?
Julkaistu 10.03.2021 16:29

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ravintoloitsija ja keittiömestari Hans Välimäki piipahti maanantaina 8.3. Viiden jälkeen -ohjelman erikoishaastattelussa. Välimäki muun muuassa kertasi tunnelmiaan kolmen viikon ravintolasulun kynnyksellä ja arvioi myös ravintoloiden tulevaisuutta.

Keittiömestari Hans Välimäki kertoi Viiden jäljeen -ohjelmassa olevansa rehellisesti sanottuna yllättynyt ravintoloiden sulkupäätöksestä.

–  Puhuin siitä jo vuodenvaihteessa. Alkoi näkyä sellaisia merkkejä ilmassa, että kohta on odotettavissa ravintoloiden sulkeminen. Sitten se kuitenkin venyi näin pitkälle, niin olin melko varma, että enää ei suljettais. Ehkä tulis lisää rajoituksia ja mentäisiin niillä. Kyllä meillä kaikilla oli suoraan sanottuna alakulo, kun tämä tuli tämä tieto.

Välimäki: Ravintola-alalla sumea tulevaisuus

Välimäen mukaan kolmen viikon sulun vaikutukset ovat ”aika katastrofaaliset” alalla.  Välimäki muistuttaa, että ravintoloiden tulisi saada kunnon korvaukset, koska palkat juoksevat vielä tämän viikon ja ammatinharjoittaminen käytännössä kiellettiin. Hän itse olisi iskenyt ravintolasulun sijaan täyssulun, jotta vaikutukset olisivat oikeasti merkittävät. 

– Jos me tällä saadaan viruksen leviäminen kuriin, niin hienoa. Tosin jos nyt ollaan ihan rehellisiä ja aikuisia, niin siihen ei nyt varmaan kovin moni usko ainakaan tällä hetkellä. Joudutaan varmaan pitämään kiinni pidempään kuin tämä kolme viikkoa.

Miltä sitten näyttää ravintola-alan tulevaisuus? Välimäki luonnehtii sitä todella sumeaksi. Tilanne on sama myös esimerkiksi tapahtuma-alalla, jonne Välimäeltä heruu sympatiaa.

– Normaalisti tehtäisiin budjetointeja ja yritettäisiin ottaa oppia edellisvuosien jaksoista. Nyt on kaikki oikeastaan niin, että laitetaan sormi ikkunasta ja katsotaan, mistä päin tänään tuulee. Sehän on vähän se päivän teema. Kyllä me täältä vielä joskus noustaan, Välimäki kuvaili.

Haastellinen pandemia-aika on kuitenkin tuottanut jotain hyvääkin ravintola-alalla.

Mitä hyvää koronasta on seurannut? Katso videolta Hans Välimäen erikoishaastattelu

Lue myös: Ensin Michelin-ravintola muuttui "sushitehtaaksi", nyt Sasu Laukkosella on jälleen ässä hihassa – keksi nerokkaan lounastuotteen, jota "oikeastaan kukaan ei vielä tee" 

Lisää aiheesta:

Jopa 30 ravintolaa kiinni joka kuukausi – Henri Alén: "On kyllä asiat niin sekaisin kuin olla ja voi"Kiinteät kulut jopa 90 000 euroa kolmessa kuukaudessa, tukea irtosi alle 10 000 euroa – ravintoloitsija lyö tiskiin karut faktat: "Tämä on musertavaa"Henri Alén ei jaksa enää ravintoloiden "vemputusta" – toteuttaa melkoisen tempauksen: "Herrojen herkkua niille, jotka eivät sitä normaalisti saa"Hans Välimäki ravintoloiden sulkemisesta: "Jos pitää jotain laittaa säppiin, niin laitetaan kaikki säppiin, jotta päästään tästä p****estä eroon"Yökerhojen sulkemisella oleellinen vaikutus myös ruokaravintoloihin – Hans Välimäki katsoo kuitenkin tulevaisuuteen: "Ihan sama mitä Suomen lääkärit sanovat, mutta..."Ravintolat kiinni, silti jopa 60 000 euron juoksevat kulut kuukaudessa – Henri Alén heittää ilmoille yhden ratkaisun: "Auttaisi ihan älyttömästi"
RavintolatHans VälimäkiRuokaViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • to10:15
    Ruoka

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa

  • 17.10.07:55
    Ruoka

    Jesse odotti Foodoran tilausta lähes kaksi tuntia – taustalta paljastui erikoinen toimintatapa: "Kusevat ravintoloiden muroihin"

  • 9.10.17:04
    Espoo

    IL: Alaston nuori nainen tuli espoolaisravintolaan kesken lounaan ja alkoi huutaa

  • 9.10.16:19
    Ruoka

    Taas yksi tunnettu ravintolayhtiö ongelmissa