Hans Välimäki nimesi Suomen parhaan ravintolan 2016: "Huikeaa tekemisen meininkiä!"

Hans Välimäki Ravintola Grön Toni Kostian
Hans Välimäki nimesi suosikikseen helsinkiläisravintola Grönin. Kuvassa ravintola Grönin keittiömestari Toni Kostianin semifinaaliannos Vuoden Kokki 2016 -kilpailuista. Lehtikuva/Elo-Säätiö

Yksi Suomen tunnetuimmista keittiömestareista, kokki Hans Välimäki listasi vuoden 2016 onnistujat ja epäonnistujat ruokamaailmassa.

Michelin-tähtikokki Hans Välimäki summasi Facebook-sivuillaan ruokavuoden 2016 kohokohdat. 

– Vuoden parhaimmat kokemukseni 2016. Koska osa tutuistani ja kavereistani pitävät listaa vuoden parhaista, niin koin suurta tarvetta julkaista myös oman listaukseni, Välimäki toteaa.

Vuoden parhaaksi ravintolaksi Hans Välimäki nimeää kehutun helsinkiläisravintola Grönin. Toni Kostianin ja Lauri Kähkösen luotsaama ravintola Grön tarjoilee kasvispainoitteista laaturuokaa Helsingin Albertinkadulla. Välimäki kertoo Makuja.fi-sivustolle valinneensa Grönin omalla listallaan ykköseksi muun muassa ravintolan huikean nopean kehittymisen vuoksi.

– Ravintolassa on samanlaista tekemisen meinikiä kuin Turun Kaskiksessa. Toisaalta ravintola muistuttaa minua myös Chez Dominiquesta. Grön on kehittynyt vuodessa aika pitkälle ja sitä on ollut hienoa seurata vieresta. Ravintolalla on hieno tulevaisuus, jos he jatkavat valitsemallaan tiellä. Ties vaikka saisivat Michelin-tähtiä, Välimäki povaa.

Ravintola Grönin Toni Kostian kruunattiin Vuoden Kokiksi 2016.

Porvoolaisravintolat saavat Välimäeltä kehuja 

Välimäki vaikuttui vuoden 2016 aikana myös muun muassa porvoolaisravintoloista. Parhaaksi täysin uudeksi kokemuksi Välimäki valitsi porvoolaisravintola Sicapellen. Vuoden yllättäjäksi nousi sen sijaan samojen omistajien, Samuli Wirgentiuksen ja Riku Stenrosin Meat District.

–  Kaverit kehuivat erityisesti SicaPellea, ja siellä tuli käytyä viime syksyä. Laatu ja makumaailma puhutteli minua. Ja onhan se mukavaa, että Helsingin ulkopuolellakin tapahtuu jotain.

Vuoden parhaimman burgerin Välimäki kertoo sen sijaan syöneen Akseli Herlevin Naughty BRGR -hampurilaisravintolassa.



Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!