Hans Välimäki: Nämä suomalaiset ravintolat ansaitsisivat Michelin-tähden

bertha_turska
Tamperelaisravintola Bertha on Hans Välimäen mieleen. Kuvassa Berthassa tarjoiltu turska-annos. Jani Kinnunen / Sivumaku

Huippukokki ja ravintoloitsija Hans Välimäki kertoi Makuja.fi-sivustolle, mitkä suomalaisravintolat ansaitsisivat hänen mielestään arvostetun Michelin-tähden.

Hans Välimäki koki vastikään positiivisen yllätyksen, kun hänen luotsaamassaan Rikhard von Trappe -ravintolassa herkutellut asiakas paljasti ruokailun päätteeksi olevansa Michelin-tarkastaja. Parhaimmillaan peräti kahden Michelin-tähden Chez Dominique -ravintolaa luotsannut listasi Makuja.fi:lle, mitkä suomalaisravintolat ansaitsisivat hänen mielestään himoitun Michelin-tähden.

TIESITKÖ? Suomi sai vuonna 2015 viisi Michelin-tähteä. Yhden tähden ravintolat olivat vuonna 2015 helsinkiläiset Ask, Chef & Sommelier, Demo, Luomo ja Olo.

Tampere ja Turku mukaan!

Tähän asti Michelin-tähtiä on jaettu Suomessa yksinomaan Helsinkiin. Välimäki on kuitenkin sitä mieltä, että myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella ravintolatarjonta voisi tehdä vaikutuksen Michelin tarkastajiin.

– Mielestäni näin alkuun voisi ainakin Tampereen ja Turun ottaa mukaan, Välimäki toteaa.

Savoy, Helsinki


Helsinkiläisravintola Savoy on yksi niistä ravintoloista, joiden kohdalla Välimäki ihmettelee sitä, ettei Michelin-tähteä ole vielä annettu. Perinteikäs ravintola Savoy on tästä syystä Välimäelle eräänlainen mysteeri.

– Savoy on ollut sillä tavalla minulle aina vähän mysteeri. En ymmärrä miksei sillä ole tähteä, Välimäki toteaa.

Muru, Helsinki


Huippukokki Henri Alénin luotsaama helsinkiläisravintola Muru ansaitsisi Välimäen mukaan niin ikään Michelin-tähden – ainakin hyvänä päivänä.

– Murukin voisi ansaita hyvänä päivänä tähden. En ole käynyt siellä kuitenkaan pitkään aikaan, Välimäki kertoo.

Bertha, Tampere


Mika Roiton, Pasi Mamian ja Pekka Salmelan Ravinteli Bertha saa niin ikään Välimäeltä positiivista palautetta. Välimäen mielestä Berthakin voisi ansaita Michelin-tähden.

LUE MYÖS RAVINTOLA-ARVOSTELU:Ravintola Bertha

C, Tampere


Ilkka Isotalon ja Christina Suomisen ravintola C lukeutuu myös niiden ravintoloiden joukkoon, joiden Välimäki uskoisi täyttävän Michelin-tähdellä palkitulle ravintolalle asetetut vaatimukset.

LUE MYÖS RAVINTOLA-ARVOSTELU: Ravintola C

Mami, Turku


Välimäki on sitä mieltä, että myös turkulaisravintola Mami voisi ansaita arvostetun Michelin-tähden.

LUE MYÖS RAVINTOLA-ARVOSTELU:Ravintola Mami

Kaskis, Turku


Myös toinen turkulaisravintola, Kaskis, kuuluu niiden ravintoloiden joukkoon, joiden Välimäki uskoisi voivan yltää Michelin-tähden tasolle.

– Turussa Mami ja Kaskis voisivat myös olla sellaisia, jotka ansaitsevat tähden. Minusta se on hauskaa, että Helsingin ulkopuolellakin on elämää, Välimäki toteaa.

LUE MYÖS RAVINTOLA-ARVOSTELU: Ravintola Kaskis

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja