Hans Välimäki tyrmää tippaleivät: ”Olen munkkimiehiä”

Hans Välimäki
Hans Välimäki nauttii vappuherkuista työkiireistä huolimatta.

Sima ja munkit kuuluvat Hans Välimäen vappuun, vaikka aikaa juhlimiseen ei juuri ole.

Hans Välimäen vappu kuluu töiden merkeissä kuten monilla muillakin ravintola-alan ammattilaisilla. Vappuherkut saavat silti veden kielelle.

– Sima on mun mielestä ihan törkeän hyvää. Monet simat ovat kuitenkin pikkuisen liian makeita, mutta jos siitä saa sellaisen ei niin makean version, niin se on ihan huippujuoma, Välimäki hehkuttaa.

Välimäki nauttii simansa mieluiten rusinoilla – toisin kuin pullat, joihin rusinat eivät hänen mielestään sovi yhtään.

Sima nostaa pintaan myös mukavia muistoja lapsuudesta.

– Lapsena kun äiti teki simaa kotona, se oli ihan superhyvää ja sitä odotettiin kuin kuuta nousevaa.

Tippaleivistä Välimäki ei kuitenkaan välitä.

– Se on sellainen kuiva köntti, vaikka onhan se ihan hauska perinne. Enemmän olen munkkimiehiä.

Vappu merkitsee Välimäelle ennen kaikkea kesän saapumista.

– Suomessa siitä on tullut tällainen kevätkarnevaali. Ihmiset ovat iloisia ja pyörivät ulkona kelistä riippumatta, se on tosi kiva juhla.

Paista herkulliset vappumunkit kotona 0:52

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!