Hans Välimäki tyrmää tippaleivät: ”Olen munkkimiehiä”

Hans Välimäki
Hans Välimäki nauttii vappuherkuista työkiireistä huolimatta.

Sima ja munkit kuuluvat Hans Välimäen vappuun, vaikka aikaa juhlimiseen ei juuri ole.

Hans Välimäen vappu kuluu töiden merkeissä kuten monilla muillakin ravintola-alan ammattilaisilla. Vappuherkut saavat silti veden kielelle.

– Sima on mun mielestä ihan törkeän hyvää. Monet simat ovat kuitenkin pikkuisen liian makeita, mutta jos siitä saa sellaisen ei niin makean version, niin se on ihan huippujuoma, Välimäki hehkuttaa.

Välimäki nauttii simansa mieluiten rusinoilla – toisin kuin pullat, joihin rusinat eivät hänen mielestään sovi yhtään.

Sima nostaa pintaan myös mukavia muistoja lapsuudesta.

– Lapsena kun äiti teki simaa kotona, se oli ihan superhyvää ja sitä odotettiin kuin kuuta nousevaa.

Tippaleivistä Välimäki ei kuitenkaan välitä.

– Se on sellainen kuiva köntti, vaikka onhan se ihan hauska perinne. Enemmän olen munkkimiehiä.

Vappu merkitsee Välimäelle ennen kaikkea kesän saapumista.

– Suomessa siitä on tullut tällainen kevätkarnevaali. Ihmiset ovat iloisia ja pyörivät ulkona kelistä riippumatta, se on tosi kiva juhla.

0:52

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja