Hans Välimäen vinkit lehtipihvin grillaamiseen: "Täytyy olla tarkkana"

shutterstock_218115856
Lehtipihvi on suomalaisille erityisen tuttu ruokalaji.

Klassisen lehtipihvin voi valmistaa myös itse kotona. Poimi huippukokki Hans Välimäen vinkit klassikkopihvin grillaamiseen!

Hans Välimäki kertoi Makuja.fi:n haastattelussa parhaat neuvonsa siihen, kuinka onnistua grillaamaan onnistunut lehtipihvi kotioloissa. Suomalaisille harvinaisen tutun pihvin kypsentämisessä kannattaa Välimäen mukaan olla erityisen tarkkana, sillä ohueksi nuijittu liha paistuu helposti ylikypsäksi.

– Lehtipihvin grillaamisessa grillaajan täytyy olla tarkkana. Kannattaa muistaa, että grillin täytyy olla lehtipihviä varten todella kuumana, Välimäki kertoo.

– Lehtipihvinkin kuuluu olla vähän pinkki sisältä, huippukokki jatkaa klassikkopihvin kypsyydestä.

Mausta lehtipihvi jälkimarinadilla

Perinteisen marinoinnin sijaan huippukokki suosittelee maustamaan lehtipihvin vasta paistamisen jälkeen. Lihan pintaan hierottavat marinadit tuovat ohueen pihviin mukavasti makua.

– Lehtipihviin jälkimarinadit sopivat erityisen hyvin, Välimäki kertoo.

Hyödynnä lehtipihvi salaatissa tai patongissa

Moni tarjoaa lehtipihvit sellaisenaan, mutta Välimäki suosittelee hyödyntämään lehtipihvit myös salaateissa tai patongeissa. Ohut pihvi on helppo leikata suikaleiksi, jotka sopivat loistavasti patongin väliin tai salaatin sekaan.

– Kannattaa ostaa vaikka kokonainen patonki ja paistaa kahdesta kolmeen lehtipihviä. Marinoinnin jälkeen lihat voi asetella leikatun patongin väliin. Patonki on myös helppo tarjoilla vieraille suoraan käteen, Välimäki kertoo.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat