Hans Välimäen vinkillä muutat kesäporkkanat herkulliseksi alkupalaksi: ”Tulee grillissä melko kevyesti”
Maukkaista kesäporkkanoista taiot hetkessä herkullisen alkuruoan tai grilliruoan lisukkeen.
Videolla Hans Välimäki kertoo urastaan Huomenta Suomen haastattelussa.
Kesällä kasvikset ja vihannekset ovat parhaimmillaan, joten nyt jos koskaan niitä kannattaa pistellä poskeensa. Myös keittiömestari Hans Välimäki paljastaa syövänsä paljon vihanneksia, muun muassa maukkaita kesäporkkanoita.
Välimäen mukaan helppo ja yksinkertainen, mutta sitäkin maukkaampi kesäruoka syntyy juuri näistä maistuvista porkkanoista, jotka glaseerataan ja viimeistellään yrteillä.
– Hyvin yksinkertainen ruoka, joka tulee grillissä aika kevyesti, Välimäki kertoo.
– Tässä yksinkertaisessa ruoassa kesäporkkanan maku pääsee oikeuksiinsa, mies lisää.
Toisin kuin yleensä porkkanoiden kohdalla, kesäporkkanoita ei tarvitse kuoria. Voit jättää myös porkkanan päät paikoilleen tuomaan lautaselle väriä.
Grillattuja kesäporkkanoita ja rakuunamajoneesia
6–8 kesäporkkanaa
suolaa
pippuria
vettä porkkanoiden esikypsentämiseen
3–4 rkl voita
3–4 rkl sokeria
2 rkl sherryviinietikkaa
2 rkl rakuunaa (tuoretta)
limen raastettu kuori
2 limen mehu
valmiiksi paahdettua sipulia maun mukaan
5–6 ruokalusikallista hyvää majoneesia
2 rkl rakuunaa
(tlkka konjakkia)
tuoreita yrttejä koristeluun
Kiehauta porkkanat suolalla maustetussa vedessä siten, että ne hieman pehmenevät. Sulata pannulla sokeri ja lisää joukkoon voi sekä etikka. Kun ainekset kiehuvat, lisää joukkoon rakuunasilppu ja porkkanat. Pyöräitä, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Grillaa porkkanoita hetki kuumassa grillissä.
Tarjoile välittömästi rakuunalla ja konjakilla maustetun majoneesin kera. Viimeistele paahdetulla sipulilla ja tuoreilla yrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan