Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäen täydellinen pizzapohja – oletko jo kokeillut tätä valmistustapaa?

Julkaistu 02.08.2015 18:04

MTV LIFESTYLE

Hans Välimäen salami-mozzarellapizza on yksi Makuja.fi:n suosituimmista kesäresepteistä. Huippukokki jakoi parhaat pizzavinkkinsä Huomenta Suomen Makuja-osuudessa kesällä 2014.

Oletko sinä jo testannut keittiömestari Hans Välimäen herkullista pizzapohjaa? Huippukokin täydellisen pizzapohjan salaisuus piilee taikinan kylmäkohotuksessa.

– Jos taikina kohoaa kylmässä, niin siihen muodostuu käymisen seurauksena maitohappoja, joka tekee pizzasta maukkaamman, Välimäki vinkkasi viime kesänä MTV3:n Huomenta Suomessa.

Pizzataikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin pohjasta tulee kokin mukaan vielä paremman makuinen. Toki pohjan voi leipoa jo 30 minuutin kohottamisen jälkeenkin, jos tarve vaatii. Pizzapohjaan kannattaa kuitenkin Välimäen mukaan panostaa, sillä se on koko pizzan tärkein osa yhdessä hyvän tomaattikastikkeen kanssa.

Hans Välimäen pizzareseptin löydät täältä.

Pizzakiveksi "liuskekivi naapurin pihalta"

Mökkiolosuhteissa pizzaa grillaaville Välimäki antoi hauskan vinkin:

– Suurimmalta osalta ei varmaan löydy pizzakiveä mökiltä. Aikanaan Sukulan Jyrkin luona kun oltiin ja sielläkin päätettiin pizzaa grillata, niin tuli puhetta, että kyllä se kivi tarvitaan. Me käytiin hakemassa sitten naapurin pihamaalta sellainen liuskekivi. Pestiin, putsattiin ja iskettiin se grilliin. Hyvin toimi, Hans nauroi.

Välimäen mukaan pizzakiven voikin korvata millä tahansa kivellä.

8:00Hans Välimäen grillattu pizza

Lisää aiheesta:

Kotipizzan uudessa pizzassa on todella hämmentävät täytteet: "Pelonsekaisin tuntein odotan palauteryöppyä"Katjan uunipeltikikka ja pizzapohjan sekä tomaattikastikkeen paras valmistustapa – onko tässä salaisuus täydelliseen pizzaan?Keittiömestari Mikko Kaukonen paljastaa, miten hodarit kannattaa oikeasti tehdä: Paras lämmitystapa saattaa yllättää IS: Kotipizzan Katja paljastaa simppelin niksin, jolla sinäkin saat täydellistä pizzaa kotona: Uunipellissä piilee salaisuusHuippukokki Hans Välimäki paljastaa kesäisen grillisuosikkinsa: ”Todella simppeliä ja todella maukasta"Lontoon parhaat pizzakokit neuvovat: Näin teet täydellistä pizzaa kotioloissa
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:43
    Leivonta

    Älä tee tätä joulutorttuvirhettä

  • Eilen18:04
    Takaisinvedot

    Oletko pähkinä- tai vehnäallergikko? Karl Fazerin konvehtirasiassa vääriä suklaita

  • Eilen14:16
    Ruoka

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • Eilen06:39
    Ruoka

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • to17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja