Hans Välimäen täydellinen pizzapohja – oletko jo kokeillut tätä valmistustapaa?

pizza (1)

Hans Välimäen salami-mozzarellapizza on yksi Makuja.fi:n suosituimmista kesäresepteistä. Huippukokki jakoi parhaat pizzavinkkinsä Huomenta Suomen Makuja-osuudessa kesällä 2014.

Oletko sinä jo testannut keittiömestari Hans Välimäen herkullista pizzapohjaa? Huippukokin täydellisen pizzapohjan salaisuus piilee taikinan kylmäkohotuksessa.

– Jos taikina kohoaa kylmässä, niin siihen muodostuu käymisen seurauksena maitohappoja, joka tekee pizzasta maukkaamman, Välimäki vinkkasi viime kesänä MTV3:n Huomenta Suomessa.

Pizzataikinan voi tehdä jo edellisenä päivänä, jolloin pohjasta tulee kokin mukaan vielä paremman makuinen. Toki pohjan voi leipoa jo 30 minuutin kohottamisen jälkeenkin, jos tarve vaatii. Pizzapohjaan kannattaa kuitenkin Välimäen mukaan panostaa, sillä se on koko pizzan tärkein osa yhdessä hyvän tomaattikastikkeen kanssa.

Hans Välimäen pizzareseptin löydät täältä.

Pizzakiveksi "liuskekivi naapurin pihalta"

Mökkiolosuhteissa pizzaa grillaaville Välimäki antoi hauskan vinkin:

– Suurimmalta osalta ei varmaan löydy pizzakiveä mökiltä. Aikanaan Sukulan Jyrkin luona kun oltiin ja sielläkin päätettiin pizzaa grillata, niin tuli puhetta, että kyllä se kivi tarvitaan. Me käytiin hakemassa sitten naapurin pihamaalta sellainen liuskekivi. Pestiin, putsattiin ja iskettiin se grilliin. Hyvin toimi, Hans nauroi.

Välimäen mukaan pizzakiven voikin korvata millä tahansa kivellä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja