Helsingin keskustaan avautui marraskuussa Hans Välimäen, Arto Rastaan ja Miikka Geitelin cocktail-kuppila Bardem. Välimäki ja Geitel kertovat nyt tarkemmin baarinsa ideasta.
Keroimme lokakuussa keittiömestari Hans Välimäen avaavan uuden rennon baarin Helsinkiin. Hans Välimäen ja Arto Rastaan ravintola Penélope avasi ovensa Mikonkadulla vuosi sitten marraskuussa. Nyt ravintola laajensi toimintaansa ja Penélopen kulman taa, Helsingin Yliopistonkadulle avautui 40 asiakaspaikkainen baari nimeltään Bardem.
– Bardemin idea on pyrkiä rikkomaan jo ehkä hieman rasittavaksikin käynyttä kaavaa, jossa henkilökunta kertoo juurta jaksaen kaiken, mitä juomien sekoittamisesta tietää. Haluttiin tehdä asia aivan päinvastoin. Miljöö ja foorumi ovat baari, mutta samalla haluttiin tehdä jatkumo ravintola Penélopelle. Kuka tahansa on tervetullut. Panostamme laatuun ja hinnat ovat hyvinkin maltillisia. Myös savukoneet on tilattu, Välimäki kertoi aiemmin.
Nyt ammattitason savukone on baarissa paikallaan, mutta valitettavasti toistaiseksi poissa käytöstä.
– Kävi keskiviikkona sillä tavalla, että tämä talo tyhjennettiin, kun testasimme sitä. Yritimme tehdä näyttävästi savut. Kävi ilmi, että meillä on väärät palohälyttimet, jotka reagoivat savuun. Niinpä talon 600 henkeä parveili kadulla evakuoituna. Se oli mun syytä, Välimäki kertoo naureskellen. 

