Hannu paljastaa yli 70 vuotta toimineen makaronilaatikkoreseptin: ”Voit heittää vesilintua kaikilla muilla resepteillä”
74-vuotias Hannu Musakka oppi makaronilaatikon reseptin äidiltään. Yksinkertainen ohje on toiminut tähän päivään asti.
Videolla esitellään kätevät vinkit ruoansäilytykseen!
Kerroimme aiemmin Jalostajan Makaronilaatikkomix-tuotteesta, jonka on tarkoitus helpottaa suomalaisia valmistamaan klassikkoruokaa arjen kiireiden keskellä.
Jutun tiimoilta 74-vuotias Hannu Musakka otti toimitukseen yhteyttä kertoen, ettei laittaisi sekoitetta suuhunsa. Sen sijaan mies jakoi yksinkertaisen mutta toimivan makaronilaatikon reseptin, joka on maistunut hänelle jo yli 70 vuotta.
Hannu kertoo reseptin olevan äitinsä peruja.
– Voit heittää vesilintua kaikilla muilla resepteillä tai jakaa valkoposkihanhille, jotka saisivatkin hävitä maapallolta tai ainakin Suomesta.
Hannu kertoo, että hänellä on aina tapana tehdä kerralla suurempi satsi makaronilaatikkoa. Osan makaronilaatikosta hän pakastaa myöhemmin syötäväksi.
Hannun paras makaronilaatikko
Ainesosat:
- kilo Luomu-makaroneja
- kasvisliemikuutio
- 750 grammaa nauta-sikajauhelihaa
- 6 sipulia
- hienoa merisuolaa
- jauhettua maustepippuria
- vajaa litra maitoa
- 3 kananmunaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje:
Keitä makaronit kypsäksi kasvisliemikuutiolla maustetussa keitinvedessä. Huuhtele kypsät makaronit kuumalla vedellä, jotta ylimääräinen suola poistuu makaroneista.
Paista jauheliha voissa. Mausta hienolla merisuolalla ja jauhetulla maustepippurilla. Ruskista pilkotut sipulit.
Sekoita makaronit ja jauheliha-sipulipaistos tasaiseksi. Kaada sekoitus voideltuun uunivuokaan.
Valmista munamaito. Vatkaa munat käsivispilällä maitoon. Kaada vuokaan siten, ettei neste nouse aivan pintaan asti. Lisää päälle muutama nokare voita.
Paista makaronilaatikkoa 250-asteessa niin kauan, että laatikko ruskistuu päältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut