Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna Sumarin tapa tehdä aamupuuro on yksinkertaisen nerokas: Terveellistä ja täyttävää – ”vähän niin kuin mustikkapiirakkaa”

Hanna Sumarin aamupuuro pannukakun muodossa.
Hanna Sumarin aamupuuro pannukakun muodossa.MTV
Julkaistu 12.01.2018 09:49

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pannupuuro tuo hauskaa vaihtelua perinteiselle aamupuurolle. Kokeile Hanna Sumarin reseptiä.

Televisiopersoona, ruokakirjailija ja aamupalafani Hanna Sumari kertoo syövänsä lähes joka aamu saman aamupalan, jonka yksi tärkeä osa on kaurapuuro marjoilla. Joskus tämä perinteinen tapa nauttia puuroa voi kuitenkin kyllästyttää. Sumarilla on siihen nerokas ratkaisu: pannupuuro eli aamupuuro nautittuna pannukakun muodossa. 

– Pannupuuro ei ole uunipuuroa, vaikka se uunissa valmistuukin. Se on puuro, johon tulee paljon terveellisiä ja maistuvia aineksia. Cashewkerma on kuin vaniljakastiketta, joka maistuu puuron kanssa ihanalta. Sen valmistus on helppoa, vaikka se kuulostaa vaikealta, Hanna Sumari lupaa.

Pannupuuron valmistaminen uunissa kestää puolisen tuntia, joten se ei välttämättä sovi kiireiseen aamuun. Hanna Sumari suosittelee kuitenkin joskus pysähtymään aamupalan ääreen ja nauttimaan hitaasta aamusta.

– Valmistelut voi tehdä etukäteen reseptiä varten.  Pannupuuro on vähän niin kuin mustikkapiirakkaa, mutta ei sisällä mitään ihmeellistä. Mikäs sen mukavampaa kuin syödä aamiaiseksi mustikkapiirakkaa! Sumari hehkuttaa.

Hanna Sumarin pannupuuro ja cashewkerma

Pannupuuro:

1 tl voita
2,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 dl hiukan murskattuja pähkinöitä
2 rkl chia-siemeniä
8-10 palaa säilykeananasta omassa mehussaan
2 dl pakastemetsämustikoita (jäisinä)
4 dl mantelijuomaa
2 rkl vaahterasiirappia


Laita nokare voita uunin kestävään 24 cm halkaisijaltaan olevaan paistinpannuun ja kuumenna pannua sen verran, että voi sulaa. Kierittele voita pannulla niin, että se voitelee myös reunat. voit käyttää myös keraamista tai muuta uunivuokaa. Voitele vuoka silloin tavalliseen tapaan. 

Laita sitten kerroksittain pannulle puolet kaikista: Kaurahiutaleita, ripaus suolaa, pähkinöitä, marjoja ja ananasta. Annostele päälle puolet ananaspaloista ja marjoista. Toista sen jälkeen kaikki niin, että päälimmäiseksi tulee ananasta ja marjoja. Sekoita yhteen mantelimaito ja vaahterasiirappi ja kaada seos varovasti pannuun. Nosta vuoka 200 asteisen uunin keskitasolle ja paista 30 minuuttia.

Cashewkerma:

0,5 dl cashewvoita (ohje alla)
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
0,5 dl kuumaa vettä

Cashewkerma tehdään notkistamalla cashewpähkinävoita kuumalla vedellä ja maustamalla seos vaahterasiirapilla ja suolalla.

Cashewpähkinävoi:

5 dl cashewpähkinöitä
0,5 tl suolaa


Levitä cashewpähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kääntele pähkinöitä hiukan paahtamisen aikana. Laita paahtuneet pähkinät ja ripaus suolaa blenderiin ja ala jauhaa seosta pienimmällä teholla, kunnes pähkinät alkavat muuttua tahnaksi.  Pysäytä kone välillä ja sekoita seosta lastalla hiukan. Jatka sitten jauhamista, kunnes voi on valmista.

***

0:47Näin teet maistuvan munakahvin kotona

Lisää aiheesta:

Simppeli pannukakkuohje kerää ylistystä: "Uskomattoman hyvä"Kolme mukiherkkua, jotka valmistat nopeasti mikrossa – näistä isäkin ilahtuisiKaikkien aikojen helpoin omenapiirakka? Emma kehuu neljän raaka-aineen reseptiä, jossa pieni kikka "muuttaa kaiken"Auttavat painonhallinnassa ja pienentävät sairastumisriskiä – näitä ravitsevampia aamupaloja on vaikea löytää!Tätä on pakko kokeilla! Suussasulava Snickers-kakku on takuuvarma hittiYllättävä aamupala pitää nälän loitolla lounaaseen asti – kokeile!
PuuroAamiainenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Puuro
  • 12.10.09:04
    Ruoka

    Kuinka monta grammaa puuroa pitäisi syödä aamupalaksi?

  • 11.10.09:03
    Ruoka

    Terveyshyödyt, joita saat syömällä puuroa

  • 10.10.17:04
    Ruoka

    Parasta puuroa ikinä! Takuuvarma kaurapuuro, puurovohvelit ja muut hittiohjeet

  • 6.10.17:13
    Ruoka

    Ella Wehkalampi paistaa banaanit airfryerissa – tuloksena "ultimaattinen herkkupuuro"

  • 22.9.07:46
    Ruoka

    Reijon aamupuuro on aikamoinen jytky: "Säilyy helposti kuusikin vuorokautta jääkaapissa"