Hanna Sumarin tapa tehdä aamupuuro on yksinkertaisen nerokas: Terveellistä ja täyttävää – ”vähän niin kuin mustikkapiirakkaa”

Pannupuuro Hanna Sumari
Hanna Sumarin aamupuuro pannukakun muodossa. MTV

Pannupuuro tuo hauskaa vaihtelua perinteiselle aamupuurolle. Kokeile Hanna Sumarin reseptiä.

Televisiopersoona, ruokakirjailija ja aamupalafani Hanna Sumari kertoo syövänsä lähes joka aamu saman aamupalan, jonka yksi tärkeä osa on kaurapuuro marjoilla. Joskus tämä perinteinen tapa nauttia puuroa voi kuitenkin kyllästyttää. Sumarilla on siihen nerokas ratkaisu: pannupuuro eli aamupuuro nautittuna pannukakun muodossa. 

– Pannupuuro ei ole uunipuuroa, vaikka se uunissa valmistuukin. Se on puuro, johon tulee paljon terveellisiä ja maistuvia aineksia. Cashewkerma on kuin vaniljakastiketta, joka maistuu puuron kanssa ihanalta. Sen valmistus on helppoa, vaikka se kuulostaa vaikealta, Hanna Sumari lupaa.

Pannupuuron valmistaminen uunissa kestää puolisen tuntia, joten se ei välttämättä sovi kiireiseen aamuun. Hanna Sumari suosittelee kuitenkin joskus pysähtymään aamupalan ääreen ja nauttimaan hitaasta aamusta.

– Valmistelut voi tehdä etukäteen reseptiä varten.  Pannupuuro on vähän niin kuin mustikkapiirakkaa, mutta ei sisällä mitään ihmeellistä. Mikäs sen mukavampaa kuin syödä aamiaiseksi mustikkapiirakkaa! Sumari hehkuttaa.

Hanna Sumarin pannupuuro ja cashewkerma

Pannupuuro:

1 tl voita
2,5 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
1 dl hiukan murskattuja pähkinöitä
2 rkl chia-siemeniä
8-10 palaa säilykeananasta omassa mehussaan
2 dl pakastemetsämustikoita (jäisinä)
4 dl mantelijuomaa
2 rkl vaahterasiirappia

Laita nokare voita uunin kestävään 24 cm halkaisijaltaan olevaan paistinpannuun ja kuumenna pannua sen verran, että voi sulaa. Kierittele voita pannulla niin, että se voitelee myös reunat. voit käyttää myös keraamista tai muuta uunivuokaa. Voitele vuoka silloin tavalliseen tapaan. 

Laita sitten kerroksittain pannulle puolet kaikista: Kaurahiutaleita, ripaus suolaa, pähkinöitä, marjoja ja ananasta. Annostele päälle puolet ananaspaloista ja marjoista. Toista sen jälkeen kaikki niin, että päälimmäiseksi tulee ananasta ja marjoja. Sekoita yhteen mantelimaito ja vaahterasiirappi ja kaada seos varovasti pannuun. Nosta vuoka 200 asteisen uunin keskitasolle ja paista 30 minuuttia.

Cashewkerma:

0,5 dl cashewvoita (ohje alla)
1 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
0,5 dl kuumaa vettä

Cashewkerma tehdään notkistamalla cashewpähkinävoita kuumalla vedellä ja maustamalla seos vaahterasiirapilla ja suolalla.

Cashewpähkinävoi:

5 dl cashewpähkinöitä
0,5 tl suolaa


Levitä cashewpähkinät uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda niitä 200 asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne saavat hiukan väriä. Kääntele pähkinöitä hiukan paahtamisen aikana. Laita paahtuneet pähkinät ja ripaus suolaa blenderiin ja ala jauhaa seosta pienimmällä teholla, kunnes pähkinät alkavat muuttua tahnaksi.  Pysäytä kone välillä ja sekoita seosta lastalla hiukan. Jatka sitten jauhamista, kunnes voi on valmista.

***

Näin teet maistuvan munakahvin kotona 0:47

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.