Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna Gullichsen iski taas reseptillään: Tässäkö Suomen seuraava hittipasta?

Hanna Gullichsen
Julkaistu 25.10.2016 12:33
Toimittajan kuva

Hannele Lampela

hannele.lampela@mtv.fi

Avokadopastan tutuksi tehnyt ruokakirjailija ja bloggaaja Hanna Gullichsen on julkaissut versionsa korianteripestosta, joka on yksi hänen suosikeistaan. 

Hanna Gullichsen on julkaissut blogissaan oman versionsa korianteripestosta, joka sopii hänen mukaansa myös muiden ruokien kuin pastan maustamiseen.

– Söin ensimmäisen kerran korianteripestoa Rafla-ravintolassa erään keittiömestarin varioimana ja siitä lähtien se on ollut käytössä myös omassa keittiössä, hän kertoo.

Nyt julkaistu resepti on Gullichsenin oma versio suosikkiruoasta ja sitä käytetään myös monissa muissa ruoissa kuin vain pastassa.

– Pestoa voi tehdä suuremman setin kerralla ja maustaa sillä monia eri ruokia, Gullichsen vinkkaa.

Korianteripesto

(resepti: Hanna Gullichsen)

Valmista pestokastiketta tulee n. 2,5 dl

3 ruukkua korianteria
reilu puoli desiä pinjansiemeniä, paahda halutessasi kuivalla kuumalla pannulla
1 valkosipulinkynsi paloiteltuna
peukalon kokoinen pala tuoretta inkivääriä, kuori ja paloittele
n. 80 g raastettua parmesaania, eli pari isoa kourallista
n. 1/2 tl suolaa (Maldon toimii kaikessa!)
reilusti mustapippuria myllystä
puolikkaan limetin mehu ja kuori raastettuna
1 vihreä chili paloiteltuna
reilu desilitra oliiviöljyä 

Lataa kaikki ainekset tehosekoittimeen, surauta tahnaksi, sattumia saa jäädä. Maista ja mausta tarvittaessa, lisää öljyä jos seos on liian paksua.

Sekoita pesto esimerkiksi vastakeitetyn tuorepastan joukkoon ja tarjoile heti. 

Alkuperäisen reseptin löydät Hanna G -blogista. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"Melissan salaattiohjeesta tuli järjetön hitti: "Niin hyvää"MTV Viiden jälkeen: Valmista kattilallinen samettista fenkolikeittoa Hanna Gullichsenin reseptillä”Viikon eväät kertaheitolla” – Hannan nerokas lasagne on hyvää ja superhalpaaTavallinen perheenisä kehitteli maailman parhaan lasagnen – tässä sen salaisuus: "Muutama oleellinen seikka..."Unohda kaupan valmiskastikkeet – näin teet itse herkullista tomaattisalsaa
PastaKasvisruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pasta
  • 15.9.11:01
    Ruoka

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 8.9.17:17
    Ruoka

    "Miljoonan dollarin spagetti" – herkullinen jauhelihapasta nousi hitiksi

  • 12.8.17:03
    Ruoka

    Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

  • 11.8.13:28
    Ruoka

    Ruokasivuston reseptistä pastamyrsky Italiassa – "Kansainvälinen selkkaus"

  • 10.8.09:43
    Ruoka

    Tiiun lasagnea ylistetään: "Jos pitäisi syödä vain yhtä ruokaa loppuelämä, niin se olisi tämä"