Hampurilaiseen ja piknikille – juhlistettu jenkkiherkku sopii moneen
Eilen juhlistettu Fried Chicken Day, eli paistetun kanan -päivä on saanut ihmiset luomaan uusia annoksia tästä suositusta herkusta. Inspiroidu ja luo omasi!
Joka vuosi heinäkuun kuudes päivä paistettua kanaa rakastavat ihmiset suuntaavat ravintoloihin ja piknikeille juhlistamaan tätä ainutlaatuista herkkua.
Sosiaalinen media täyttyi eilen tätä paistettua herkkua ylistävistä kuvista. Mikä on sinun kana-annos suosikkisi?
Luo oma annoksesi ja nauti
Herkullisen kana-annoksen tekeminen onnistuu helposti myös kotioloissa. Muista kuitenkin olla huolellinen kuuman öljyn läheisyydessä.
Nämä kuorrutetut kanafileet sopivat myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville, kunhan varmistat maissihiutaleiden gluteenittomuuden.
Maissihiutaleilla kuorrutettu kana
1 kananmuna
1 rkl vettä
8,5 dl maissihiutaleita
300 g broilerin fileitä haluamasi kokoisina suikaleina
öljyä paistamiseen
Riko kananmuna kulhoon ja lisää sekaan ruokalusikallinen vettä.
Murskaa noin kolmannes maissihiutaleista tehosekoittimessa ja murskaa loput kevyemmin, esimerkiksi pussin avulla. Yhdistä hiutaleet kulhoon. Tällä tavalla takaat, että hiutaleet levittyvät joka puolelle broileria, mutta pinta pysyy mukavan rapeana.
Katso valmistusohjeet videolta:
Lähde: Food.com
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan