Hämmentävä totuus tuttujen raaka-aineiden sisällöstä: "Kaikki ihmiset syövät hyönteisiä"

Sirkat
Hyönteiset ovat varsinkin Aasiassa suosittua ruokaa. Shutterstock

Hyönteisistä povataan tulevaisuuden uutta trendiruokaa, joka on terveellistä ja hyväksi ympäristölle. Saatat kuitenkin jo syödä hyönteisiä, vaikka et siitä tiedä.

Erilaisista pavuista valmistetuista tuotteista, kuten kahvista, suklaasta ja kaakaosta ei hyönteisiä saada helposti pois. Tämän vuoksi ne saattavat sisältää hyönteisiä.

– Kaakaota ei voi valmistaa sillä tavalla, ettei siinä olisi hyönteisiä, juuri ilmestyneen Minikarjaa, hyönteiset ruokana -kirjan kirjoittanut Lena Huldén kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hyönteisten syöminen saattaa ällöttää monia, eikä helposti tule ajateltua, että tututkin tuotteet saattavat sisältää hyönteisiä.

– Kaikki ihmiset syövät hyönteisiä. He eivät vaan tiedä siitä, Huldén sanoo.

Erinomaista ravintoa

Hyönteiset ovat kuitenkin todellista superruokaa. Niissä on paljon proteiinia, tyydyttymättömiä rasvoja sekä hivenaineita.

Vaikka hyönteiset saattavat kuulostaa oudolta suomalaisessa ruokapöydässä, voivat ne pian kuulua osaksi sitä. Hildén kirjoittaa kirjassaan, että tarvitsemme uusia ravinnonlähteitä väestön lisääntyessä.

Hyönteiset ovatkin oiva vaihtoehto kaikkiruokaisen ihmisen proteiinitarpeen täyttämiseen, vaikka Evira on vielä toistaiseksi kieltänyt hyönteisten myynnin ihmisravintona.

Katso, mitä Lena Huldén kertoi hyönteiruoasta Huomenta Suomen lähetyksessä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja