Hämmentävä totuus tuttujen raaka-aineiden sisällöstä: "Kaikki ihmiset syövät hyönteisiä"
Hyönteisistä povataan tulevaisuuden uutta trendiruokaa, joka on terveellistä ja hyväksi ympäristölle. Saatat kuitenkin jo syödä hyönteisiä, vaikka et siitä tiedä.
Erilaisista pavuista valmistetuista tuotteista, kuten kahvista, suklaasta ja kaakaosta ei hyönteisiä saada helposti pois. Tämän vuoksi ne saattavat sisältää hyönteisiä.
– Kaakaota ei voi valmistaa sillä tavalla, ettei siinä olisi hyönteisiä, juuri ilmestyneen Minikarjaa, hyönteiset ruokana -kirjan kirjoittanut Lena Huldén kertoo Huomenta Suomen lähetyksessä.
Hyönteisten syöminen saattaa ällöttää monia, eikä helposti tule ajateltua, että tututkin tuotteet saattavat sisältää hyönteisiä.
– Kaikki ihmiset syövät hyönteisiä. He eivät vaan tiedä siitä, Huldén sanoo.
Erinomaista ravintoa
Hyönteiset ovat kuitenkin todellista superruokaa. Niissä on paljon proteiinia, tyydyttymättömiä rasvoja sekä hivenaineita.
Vaikka hyönteiset saattavat kuulostaa oudolta suomalaisessa ruokapöydässä, voivat ne pian kuulua osaksi sitä. Hildén kirjoittaa kirjassaan, että tarvitsemme uusia ravinnonlähteitä väestön lisääntyessä.
Hyönteiset ovatkin oiva vaihtoehto kaikkiruokaisen ihmisen proteiinitarpeen täyttämiseen, vaikka Evira on vielä toistaiseksi kieltänyt hyönteisten myynnin ihmisravintona.
Katso, mitä Lena Huldén kertoi hyönteiruoasta Huomenta Suomen lähetyksessä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti