Hämmästyttävä käyttötarkoitus mämmille – tätä et ole tullut ajatelleeksi
Vaikka mämmi on suomalaisille hyvinkin tuttu jälkiruoka, harva on tullut ajatelleeksi, että sitä voi hyödyntää myös ruokien mausteena. Kokeile esimerkiksi mämmillä maustettujen briossien reseptiä.
Kokeile pääsiäispöydässä jotain uutta! Mämmillä maustetut briossit toimivat mainiosti aamupalapöydässä tai ruokaisina cocktailpaloina ennen illallista.
Mämmistä on moneksi, sen huomasivat myös Fazer Food Servicesin huippukokit. Keittiömestarina Ravintola Pääpostissa toimiva Juha Jyrkkä ja Fazer Culinary Teamin keittiömestari Reko Riikonen leipoivat briossit mämmillä maustettuna. Tällä reseptillä yllätät myös mämmikammoisemmat vieraat.
Mämmibriossit
10 kpl
Ainekset:
1 dl kevytmaitoa
20 g tuore hiiva
3/4 dl kidesokeri
1 tl suola
6,5 dl vehnäjauhoja
150 g mämmiä
5 kananmunaa
400 g voita
VINKKI: Täytä briossit jokiravuista valmistetulla skagenilla
Pilko 100 grammaa valutettuja rapuja pieneksi.
Sekoita rapuihin 100 grammaa majoneesia, maun mukaan tilliä ja purista joukkoon noin ruokalusikallinen sitruunamehua. Mausta mustapippurilla.
Leikkaa ja täytä jäähtynyt briossi skagentäytteellä.
Valmistus:
Lämmitä maito noin 35 asteiseksi ja sekoita siihen hiiva, suola ja sokeri.
Lisää jauhot ja sekoita. Jatka sekoittamista ja lisää kananmunat yksitellen.
Sekoita mämmi mukaan ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia.
Lisää taikinaan kuutioitu, huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.
Leivo taikinasta noin 30 grammaisia pullia ja paista 170
asteessa noin 12 minuuttia.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa