Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hämmästyttävä käyttötarkoitus mämmille – tätä et ole tullut ajatelleeksi

MTV Lifestyle
Julkaistu 17.04.2017 14:04

MTV LIFESTYLE

Vaikka mämmi on suomalaisille hyvinkin tuttu jälkiruoka, harva on tullut ajatelleeksi, että sitä voi hyödyntää myös ruokien mausteena. Kokeile esimerkiksi mämmillä maustettujen briossien reseptiä.

Kokeile pääsiäispöydässä jotain uutta! Mämmillä maustetut briossit toimivat mainiosti aamupalapöydässä tai ruokaisina cocktailpaloina ennen illallista.

Mämmistä on moneksi, sen huomasivat myös Fazer Food Servicesin huippukokit. Keittiömestarina Ravintola Pääpostissa toimiva Juha Jyrkkä ja Fazer Culinary Teamin keittiömestari Reko Riikonen leipoivat briossit mämmillä maustettuna. Tällä reseptillä yllätät myös mämmikammoisemmat vieraat.

Mämmibriossit
10 kpl

Ainekset:
1 dl kevytmaitoa
20 g tuore hiiva
3/4 dl kidesokeri
1 tl suola
6,5 dl vehnäjauhoja
150 g mämmiä
5 kananmunaa
400 g voita

VINKKI: Täytä briossit jokiravuista valmistetulla skagenilla

Pilko 100 grammaa valutettuja rapuja pieneksi.

Sekoita rapuihin 100 grammaa majoneesia, maun mukaan tilliä ja purista joukkoon noin ruokalusikallinen sitruunamehua. Mausta mustapippurilla.

Leikkaa ja täytä jäähtynyt briossi skagentäytteellä.

Valmistus:
Lämmitä maito noin 35 asteiseksi ja sekoita siihen hiiva, suola ja sokeri.

Lisää jauhot ja sekoita. Jatka sekoittamista ja lisää kananmunat yksitellen.

Sekoita mämmi mukaan ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia.

Lisää taikinaan kuutioitu, huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.

Leivo taikinasta noin 30 grammaisia pullia ja paista 170

asteessa noin 12 minuuttia.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Nyt on nerokas aamupala kananmunista! Jos pidät uunifetapastasta, ota tämä heti kokeiluunSocca irti! Tämä superhelppo ja proteiinipitoinen pizzapohja ei sisällä lainkaan vehnäjauhoja – paistuu pannulla hetkessäÖveri brunssiherkku: Kuohkeita amerikkalaisia pannukakkuja helposti ja nopeasti – tätä herkkua tahdot joka aamu!Kyllästyttääkö mämmi? Upota ylijäämä maltaisiin pikaleipiinKiireisen ihmisen helppo proteiiniherkku: Munaresepti, jota täytyy kokeilla!Uskomattoman hyvää: Leivo kakku yllättävästä raaka-aineesta!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:45
    Ruoka

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • 06:48
    Aamiainen

    Jo kolmannes päivän kuidun tarpeesta! Tällaista aamupalaa Hanna Partanen suosittelee

  • Eilen18:57
    Halpa vs. kallis

    Suora palaute Alkon kyykkykuoharista: "Haisee pullonpalautusautomaatilta"

  • Eilen18:04
    Ruoka

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • Eilen16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"