Hämmästyttävä käyttötarkoitus mämmille – tätä et ole tullut ajatelleeksi

Mämmibriossi
MTV Lifestyle

Vaikka mämmi on suomalaisille hyvinkin tuttu jälkiruoka, harva on tullut ajatelleeksi, että sitä voi hyödyntää myös ruokien mausteena. Kokeile esimerkiksi mämmillä maustettujen briossien reseptiä.

Kokeile pääsiäispöydässä jotain uutta! Mämmillä maustetut briossit toimivat mainiosti aamupalapöydässä tai ruokaisina cocktailpaloina ennen illallista.

Mämmistä on moneksi, sen huomasivat myös Fazer Food Servicesin huippukokit. Keittiömestarina Ravintola Pääpostissa toimiva Juha Jyrkkä ja Fazer Culinary Teamin keittiömestari Reko Riikonen leipoivat briossit mämmillä maustettuna. Tällä reseptillä yllätät myös mämmikammoisemmat vieraat.

Mämmibriossit
10 kpl

Ainekset:
1 dl kevytmaitoa
20 g tuore hiiva
3/4 dl kidesokeri
1 tl suola
6,5 dl vehnäjauhoja
150 g mämmiä
5 kananmunaa
400 g voita

VINKKI: Täytä briossit jokiravuista valmistetulla skagenilla

Pilko 100 grammaa valutettuja rapuja pieneksi.

Sekoita rapuihin 100 grammaa majoneesia, maun mukaan tilliä ja purista joukkoon noin ruokalusikallinen sitruunamehua. Mausta mustapippurilla.

Leikkaa ja täytä jäähtynyt briossi skagentäytteellä.

Valmistus:
Lämmitä maito noin 35 asteiseksi ja sekoita siihen hiiva, suola ja sokeri.

Lisää jauhot ja sekoita. Jatka sekoittamista ja lisää kananmunat yksitellen.

Sekoita mämmi mukaan ja vaivaa taikinaa 10 minuuttia.

Lisää taikinaan kuutioitu, huoneenlämpöinen voi ja sekoita tasaiseksi.

Leivo taikinasta noin 30 grammaisia pullia ja paista 170

asteessa noin 12 minuuttia.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.