Halvasta juomasta kalliin makuista – näin helposti viskiä voi muokata

Bourbon
Viskin ikä vaikuttaa usein vahvasti sen makuun. Shutterstock

Hyvä bourbon-viski on arvostettua juomaa, mutta kuten monessa muussakin asiassa, laatu vaikuttaa vahvasti myös sen hintaan.

Kokit testaavat uudessa Kitchen Hacks: How Clever Cooks Get Things Done -kirjassa tapoja, joilla saa tehtyä halvasta bourbonista maukkaampaa kotikonstein.

Halvemmankin bourbonin maun saa muutettua helposti syvemmäksi helpolla niksillä. 

Resepti on helppo!

Lisää 0,75 litran pullolliseen halpaa bourbonia ruokalusikallinen kuivaa sherryä, vajaa ruokalusikallinen vaniljauutetta ja muutama tippa liquid smoke -kastiketta. Sekoita kaikki aineet keskenään ja nauti.

Kirjan mukaan vanilja tuo bourboniin tammitynnyrin makua ja liquid smoke -kastike maanläheisen maun. Yhdessä kuivan sherryn kanssa nämä ainesosat saavat halvan bourbonin muistuttamaan pitkään kypsynyttä viskiä.

Mausta tulee syvempi

Kokit testasivat lopuksi makueroa 12 vuotta vanhan bourbonin kanssa. Maku ei yltänyt kalliin bourbonin tasolle, mutta muuttui moniulotteisemmaksi.

Saattaa olla, että halvasta bourbonista ei saada yhtä pehmeän makuista kuin kalliista, mutta kannattaa muistaa tämä vinkki, mikäli kotonasi löytyy halpaa viskiä.

Lähde: Foxnews.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja