Haluatko nukkua paremmin ensi yönä? Kokeile näiden luonnollisten unilääkkeiden voimaa

Aikuinen ihminen tarvitsee keskimäärin seitsemän tuntia unta yössä.
Iltapalalla on väliä, jos haluat nukkua hyvin.

Luonnon omat unilääkkeet auttavat nukahtamaan ja parantavat unta – kokoa iltapalasi näistä aineksista!

Jos haluat nukkua paremmin, ei ole aivan sama mitä laitat suuhusi. Esimerkiksi liian täysi vatsa tai alkoholia sisältävä yömyssy eivät vastoin yleistä luuloa auta sinua nukkumaan paremmin, vaan häiritsevät unta. 

Nämä luonnolliset unilääkkeet ovat loistava osa iltapalaa. 

Kirsikka

Melatoniini on kehossa luontaisesti esiintyvä hormoni, jota kutsutaan myös pimeähormoniksi – se auttaa sinua nukahtamaan ja sitä voi ostaa myös apteekista, jos nukahtamisongelmat vaivaavat.

Kirsikka on ainoa ruoka-aine, jossa on melatoniinia luonnostaan. Sisällytä sitä siis iltapalaasi, jos haluat nukkua hyvin. 

Lämmin maito

Lämmin maito on uniruokien klassikko, eikä se ole sitä ilman syytä – maito sisältää tryptofaania, josta puolestaan muodostuu aivoissa edellä mainittua melatoniinia ja serotoniinia. Serotoniini on vaikuttaa mielen hyvinvointiin, mutta myös unen laatuun. 

Puuro

Hiilihydraatit auttavat nukkumaan paremmin, mutta se ei kuitenkaan tarkoita paketillista keksejä tai pasta carbonara -annosta. 

Valitse hitaita hiilihydraatteja kevyessä muodossa, esimerkiksi puuro on loistava valinta.

Banaani

Banaanissa on runsaasti magnesiumia, joka vaikuttaa muun muassa lihasten rentoutumiseen. Lisäksi banaanit sisältävät hiilihydraatteja, mikä on myös hyväksi unelle. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja