Haaveiletko timmistä vatsasta? 4 syytä, miksi vyötärösi ei kapene

salaatti3
Suolankäyttöön kannattaa kiinnittää huomiota, jos haaveilee kapeammasta vyötäröstä. Shutterstock

Eikö vyötärö kapene, vaikka yrittäisit syödä terveellisesti ja juoda riittävästi vettä? Muun muassa seuraavat Shape-lehden listaamat syyt voivat jumittaa painoa vyötärönseudulla. 

Joskus muutamienkin senttien kiristäminen vyötäröltä voi osoittautua yllättävän haastavaksi. Jos paino ei lähde laskuun yrityksistä huolimatta, tarkastele ruokavaliotasi vielä hieman tarkemmin. Painonjumitukselle voi olla myös yllättäviä syitä.

1. Saat liian vähän magnesiumia

Magnesium on tärkeää niin sydämen terveydelle kuin verensokerillekin, mutta tiesitkö, että magnesiumilla voi olla roolinsa myös painonhallinnassa? Tutkimusten mukaan magnesium voi vähentää turvotusta ja saattaa olla yhteydessä myös painon pitämiseen normaalilukemissa.  

Magnesiumia saat lisää tummanvihreistä lehtivihanneksista, pavuista ja pähkinöistä.

2. Juot liikaa virvoitusjuomia

Sokeroidut virvoitusjuomat ovat luonnollisesti täynnä tyhjiä kaloreita, mutta myös kevytvirvoitusjuomat voivat olla haitaksi painonpudotuksessa. Vuonna 2012 Obesityssa julkaistu tutkimus osoitti, että myös kevytvirvoitusjuomien käyttö oli yhteydessä suurempaan vyötärönympärykseen sekä painoindeksiin.

Vaihda virvoitusjuomat esimerkiksi kivennäisveteen tai teehen.

3. Syöt liikaa suolaa

Suolaa kertyy ruokavalioon liikaa lähes huomaamattakin piilosuolan muodossa. Suola aiheuttaa turvotusta, josta on vaikea päästä eroon.

Vähennä suolaa ja käytä sen sijasta enemmän muita mausteita, kuten yrttejä ja pippureita.

4. Käytät alkoholia

Useampi tutkimus on osoittanut, että alkoholi on yhteydessä erityisesti vyötärönseudun rasvakerrokseen. Annos alkoholia silloin tällöin on harmiton nautinto, mutta mitä useammin alkoholia käytät, sitä enemmän siitä kertyy kehoosi piilokaloreita. Vältä erityisesti sokeroituja drinkkejä, jos haaveilet kapeammasta vyötäröstä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja