Haaveiletko litteästä vatsasta? Kokeile näitä ruokia

shutterstock_143262214
Shutterstock

Lue lista ruoista, jotka ehkäisevät turvotusta, pitävät aineenvaihduntasi kunnossa ja auttavat saamaan näkyviin vatsalihastreeniesi tulokset.

Mantelit

Mantelit sisältävät proteiinia, kuitua ja E-vitamiinia. Ne ovat myös hyviä magnesiumin lähteitä.

Mantelit auttavat pitämään verensokerin tasaisena, mikä ehkäisee mielihalujen syntymistä. Tutkimukset ovat osoittaneet, että manteleiden kaikki rasva ei välttämättä imeydy elimistöön, mistä on hyötyä painontarkkailijalle.

Kananmunat

Kananmunat ovat erinomainen proteiininlähde.

Pennington Biomedical Research Centerin tutkijat havaitsivat, että ihmiset, jotka söivät aamupalaksi kananmunia, tunsivat itsensä vähemmän nälkäisiksi päivän aikana kuin hiilihydraattipitoisen aamiaisen syöneet. 

Soijapavut

Soijapavut sisältävät antioksidantteja, kuituja ja proteiinia.

Syö välipalaksi kuivattuja soijapapuja, laita keittoihin edamepapuja tai tee smoothie soijamaidosta.

Omenat

Vuonna 2003 tehty tutkimus osoitti, että ylipainoiset naiset, jotka söivät päivässä kolme omenaa kolmen kuukauden ajan, pudottivat enemmän painoa kuin naiset, jotka söivät tismalleen samalla tavalla, mutta omenoiden tilalla kaurapatukoita.

Marjat

Marjat ovat täynnä kuitua, mikä on hyväksi vatsalle.

Marjojen antioksidantit auttavat kehoa hyödyntämään treenit tehokkaasti. Ne parantavat verenkiertoa, mikä saa lihakset kehittymään paremmin.

Vihreät lehtivihannekset

Vihreiden vihannesten vähäinen kalorimäärä on avuksi litteästä vatsasta haaveileville. Ne sisältävät myös syöpää ehkäiseviä karotenoideja.

Kupillisessa pinaattia on noin 40 kilokaloria, parsakaalissa taas 55. Monissa vihreissä vihanneksissa on myös kalsiumia, joka on hyväksi lihaksistolle.

Jogurtti

Ihmiset, jotka saavat kalsiuminsa jogurtista laihtuvat luultavasti enemmän keskivartalosta, International Journal of Obesityssa julkaistu tutkimus osoittaa.

Jogurttien hyvät bakteerit auttavat pitämään ruoansulatuksen kunnossa, mikä auttaa ehkäisemään turvotusta.

Kasviskeitto

Pennsylvanian yliopistossa tehty tutkimus osoitti, että ihmiset, jotka söivät kasviskeittoa kaksi kertaa päivässä, laihtuivat enemmän kuin vertailuryhmä, joka söi tismalleen saman kalorimäärän, mutta kasviskeiton sijasta muita välipaloja.

Lohi

Rasvaiset kalat, kuten lohi ja makrilli ovat erinomaisia hyvien rasvojen lähteitä. Hyvät rasvat tehostavat aineenvaihduntaa.

Proteiini auttaa painonhallinnassa, ja tutkimusten mukaan kalan syöminen saattaa myös ehkäistä makean mielitekoja.

Kvinoa

Kuitu- ja proteiinipitoinen kvinoa sopii lautaselle riisin korvikkeeksi. Kokeile terveellistä kvinoaa!

Lähde: fitnessmagazine.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!