Haastaja voileipäkakulle – uusi keksintö nousi suosioon Japanissa

salaattikakut
Usko tai älä, nämä kakut on tehty kasviksista. Shutterstock, kuvakaappaus: Instagram

Japanilainen ruokastylisti keksi valmistaa kakkuja, joiden korea ulkonäkö hämää, sillä sokeristen täytteiden sijaan kakut ovat pullollaan kasviksia.

Misuki Moriyasun kakut näyttävät hämmentävän paljon sokerisilta herkuilta, mutta sokerin ja kermavaahdon sijaan nämä kakut on tehty kasviksista.

Moriyasu halusi tehdä kasviksista entistäkin houkuttelevampia, joten hän teki niistä kakkuja.

Koreat salaattikakut osoittautuivat niin suosituiksi, että hän avasi niitä varten oman kahvilan, Vegedecon.

Salaattikakut valmistetaan kasviksista, juureksista ja soijajauhoista. Kermainen täyte syntyy tuorejuustosta tai tofusta.

Moriyasun vähähiilihydraattisia ja gluteenittomia kakkuja syömällä päivittäinen kasvisannos tulee täyteen lähes huomaamatta.

Lähde: Mirror

Jos mielesi tekee ehtaa tavaraa, kokeile red velvet -kakkua!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja