Haarukalla vai lusikalla? Lue häkellyttävät pastafaktat!

pasta, tagliatelle
Litteän pastan kanssa sopii kermainen kastike. Shutterstock

Tänään sunnuntaina 25.10. vietetään kansainvälistä pastapäivää. Popsugar.com-sivusto listasi yhteen pastafaktoja, jotka harva tietää ennestään.

Tiesitkö, kuinka paljon erilaisia pastalaatuja kaupoissa on kaiken kaikkiaan tarjolla? Lue mielenkiintoiset pastafaktat!

Pastaa syödään haarukalla

Pastaa syödään oikeaoppisesti haarukalla ja lusikalla, mutta kaikki eivät tätä traditiota noudata. Popsugar-sivuston mukaan amerikkalaisista 49 prosenttia syö pitkänomaista pastaa kierittämällä sitä pelkällä haarukalla. Vain noin kolmannes amerikkalaisista käyttää lusikkaa pastan syömisessä apunaan.

Suosikkipastat

Pastavalmistaja Barillan vuonna 2013 teettämän kattavan selvityksen mukaan perinteinen spagetti pitää eri pastalaatujen joukossa kärkisijaa suosion perusteella. Toiseksi suosituin pastalaatu on selvityksen mukaan penne.

Vain kaksi raaka-ainetta

Pasta on siitä erikoislaatuinen elintarvike, että se valmistetaan perinteisesti vain kahdesta raaka-aineesta: vedestä ja vehnäjauhoista.

Hurjasti vaihtoehtoja

International Pasta Organizationin mukaan ihmisillä on hurjasti valinnanvaraa, kun kyse on erilaisista pastalaaduista. Organisaation mukaan markkinoilla on tarjolla peräti 600 erimallista pastavaihtoehtoa.

Oikea pastalaatu

Nyrkkisääntönä sopivimman pastalaadun valinnassa kannattaa pitää sitä, että litteän pastan kanssa sopii kermainen kastike. Tomaattinen kastike kannattaa sitä vastoin valita kuviopastojen seuraksi.

Lähde: Popsugar.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.