Grillikokki Joni muistuttaa: Yksi asia, joka kannattaa tehdä aina ennen kuin alat grillaamaan lihaa

0:55 Mehukkaat kanafileet valmistuvat grillissä vain hetkessä

Parhaimman lopputuloksen grilliruoalle saat, kun muistat tehdä yhden asian, ennen kuin aloitat grillaamisen. HK:n tuotekehityskokki Joni Rouvali näyttää videolla, miten grilli esivalmistellaan ennen broilerin fileepihvien paistamista.

HK:n tuotekehityskokki Joni Rouvali muistuttaa, että grilliritilät tulisi aina voidella öljyllä ennen grillaamista. 

– Tämä estää sen, että ruoka ei tartu ritilöihin ja näinollen irtoaa helpommin, Joni sanoo.

Grillin ritilöiden voiteluun kannattaa käyttää rypsiöljyä. Älä käytä oliiviöljyä, sillä se härskiintyy ja antaa ruokaan makua. Rypsiöljy kannattaa levittää ritilöihin talouspaperin avulla, sillä siveltimellä levittäessä roiskuva öljy saattaa aiheuttaa leimahduksen.

Katso videolta grillikokki Jonin vinkit broilerin fileepihvien grillaukseen.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja