Grillausgurun takuuvarma vinkki: Tästä lihanosasta saa parhaat pihvit!
Entrecôte on varma valinta, kun tarkoituksena on grillata maukkaat pihvit.
Lähes minkä tahansa lihanosan voi grillata, mutta onnistuneen lopputuloksen varmistat, kun valitset lihaksi entrecôten.
– Entrecôte on perusvarma ja helppo tehdä. 250-grammainen pihvi on paksuudeltaan pari senttiä, joten se on helppo grillata, suosittelee grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula.
Entrecôte on naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä leikattua rasvaista lihaa, josta leikatut pihvit sopivat täydellisesti grillattavaksi. Pihvistä hiilille tippuva rasva nostattaa savua, mikä puolestaan antaa pihville hyvän grillin aromin.
Jos valitset grilliin fileetä, suosittelee Nipula valitsemaan lihan, jossa on makurasva mukana.
– Niitä löytyy lähinnä tuontilihasta. Suomessa ei vielä hirveästi tuoteta rotukarjanlihaa. Suomalaisesta naudasta puuttuu usein vähän rasvaa.
Muista ottaa liha ajoissa huoneenlämpöön ennen grillaamista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti