Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillausgurun takuuvarma vinkki: Tästä lihanosasta saa parhaat pihvit!

Shutterstock
Julkaistu 19.06.2016 08:03

Tuuli Lindgren

tuuli.lindgren@mtv.fi

Entrecôte on varma valinta, kun tarkoituksena on grillata maukkaat pihvit. 

Lähes minkä tahansa lihanosan voi grillata, mutta onnistuneen lopputuloksen varmistat, kun valitset lihaksi entrecôten.

– Entrecôte on perusvarma ja helppo tehdä. 250-grammainen pihvi on paksuudeltaan pari senttiä, joten se on helppo grillata, suosittelee grillauksen Suomen mestari Tomi Nipula.

Entrecôte on naudan ulkofileen jatkeesta eli ruhon etupäästä leikattua rasvaista lihaa, josta leikatut pihvit sopivat täydellisesti grillattavaksi. Pihvistä hiilille tippuva rasva nostattaa savua, mikä puolestaan antaa pihville hyvän grillin aromin.

Jos valitset grilliin fileetä, suosittelee Nipula valitsemaan lihan, jossa on makurasva mukana.

– Niitä löytyy lähinnä tuontilihasta. Suomessa ei vielä hirveästi tuoteta rotukarjanlihaa. Suomalaisesta naudasta puuttuu usein vähän rasvaa.  

Muista ottaa liha ajoissa huoneenlämpöön ennen grillaamista. 

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
Elämäsi parasta lihaa! Kokki Joni nimeää ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
Haluatko elämäsi parasta lihaa? Lihakokki Joni paljastaa ylivoimaisen grillilihan: "Ehdottomasti ykkönen!"
Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä emämoka: "Virhe tehdään siinä"
Mistä tietää, että grillattu liha on valmista? Vältä nyt ihmeessä yleisin emämoka: "Virhe tehdään siinä"
Grillauksen Suomen mestari: Näin syntyy maailman paras burgeri
LihaGrillausNaudanlihapihviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • ke08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos