Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatut ja täytetyt kalavartaat - kesäruokaa parhaimmillaan

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 26.07.2015 16:55

Kulunut Italian-reissu nosti entistäkin vahvemmin esiin yksinkertaisen, edullisen ja maukkaan ruoan hienouden. Olen jo aiemmilla matkoilla sanonut, että jättäisin lihan pois ruokavaliostani helposti, jos tarjolla olisi sitä kamaa, mitä Välimeren rannikolla tarjotaan. Kymmenen päivän aikana söin yhden liharuoan, koska kyllähän Napolissa lasagnea pitää maistaa. Palaan reissufiilistelyyn saatuani matkalla pamahtaneen koneeni huollosta.  

Kesäsesongin raaka-aineet kutsuvat kevyen, mutta täyttävän safkan tekemiseen myös meillä Suomessa. Mato-ongella ja katiskalla saalistetut ahvenet ovat kesäruokaa parhaimmillaan ja puutarhassa on ainakin meillä aina runsaudenpulaa yrteistä. Niiden avulla tämä kalavarras on liki ilmaista herkkua.

VINKKI! Tähän voi käyttää periaatteessa mitä kalaa tahansa, jonka pystyt kääräisemään rullalle. Ahvenfileiden paksut kohdat tuottivat hiukan haastetta kasassapysymiseen, mutta hyvin homma pysyi lopulta paketissa.

Nautin ruokajuomaksi testiin saanutta Wolfberger Crémant d'Alsace Brutia ja sehän toimi kuin taksikuski Napolissa. Sulavasti kaiken keskellä.

Grillatut ja täytetyt kalavartaat

800 g kalafileetä (esim. 8 ahvenfilettä)

korppujauhoja leivitykseen

varrastikkuja

Täyteseos:

50 g parmesaania raastettuna

150 grammaa korppujauhoja

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

pieni loraus oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

Kastike:

1 sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

hyvää oliiviöljyä

puolikourallista lehtipersiljaa, hienonnettuna

ripaus oreganoa, tuoreena tai kuivattuna

mustapippuria

suolaa

Tee ensin kastike. Sekoita ainekset hyvin sekaisin lusikalla tai sekoittimessa. Säädä oliiviöljyllä maku ja koostumus mieleiseksi.

Tee täyteseos. Sekoita ainekset yhteen lusikalla tai blenderissä niin, ettei olisi paakkuja.

Laita grilli kuumenemaan. Suolaa kalan sisäpinta kevyesti. Asettele lusikalla pieni annos täytettä keskelle kalaa. Kääräise filee rullalle ja iske kiinni hammastikulla (tai parilla). Pyöräytä rullat korppujauhoissa ja iske vartaaseen 2-3 kpl.

Grillaa tai paista keskilämmöllä kypsäksi. Lorauta päälle sitruunaista kastiketta ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuKalatacot habanero-salsallaPorsaankylkeä vietnamilaisittainHummeri Thermidor - helppoa luksusta, eikä niin kallistakaanGrillattua mustekalaa vaahterasiirappi-chilikastikkeen ja pistaasipähkinärouheen keraMusakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTA
ahvengrillauskalakalaruokakalavarraskesäruokakäärylereseptivarras