Grillatut ja täytetyt kalavartaat - kesäruokaa parhaimmillaan

MTV Oy, All rights reserved

Kulunut Italian-reissu nosti entistäkin vahvemmin esiin yksinkertaisen, edullisen ja maukkaan ruoan hienouden. Olen jo aiemmilla matkoilla sanonut, että jättäisin lihan pois ruokavaliostani helposti, jos tarjolla olisi sitä kamaa, mitä Välimeren rannikolla tarjotaan. Kymmenen päivän aikana söin yhden liharuoan, koska kyllähän Napolissa lasagnea pitää maistaa. Palaan reissufiilistelyyn saatuani matkalla pamahtaneen koneeni huollosta.  

Kesäsesongin raaka-aineet kutsuvat kevyen, mutta täyttävän safkan tekemiseen myös meillä Suomessa. Mato-ongella ja katiskalla saalistetut ahvenet ovat kesäruokaa parhaimmillaan ja puutarhassa on ainakin meillä aina runsaudenpulaa yrteistä. Niiden avulla tämä kalavarras on liki ilmaista herkkua.

VINKKI!Tähän voi käyttää periaatteessa mitä kalaa tahansa, jonka pystyt kääräisemään rullalle. Ahvenfileiden paksut kohdat tuottivat hiukan haastetta kasassapysymiseen, mutta hyvin homma pysyi lopulta paketissa.

Nautin ruokajuomaksi testiin saanutta Wolfberger Crémant d'Alsace Brutia ja sehän toimi kuin taksikuski Napolissa. Sulavasti kaiken keskellä.

Grillatut ja täytetyt kalavartaat

800 g kalafileetä (esim. 8 ahvenfilettä)

korppujauhoja leivitykseen

varrastikkuja

Täyteseos:

50 g parmesaania raastettuna

150 grammaa korppujauhoja

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

pieni loraus oliiviöljyä

mustapippuria

suolaa

Kastike:

1 sitruunan mehu

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

hyvää oliiviöljyä

puolikourallista lehtipersiljaa, hienonnettuna

ripaus oreganoa, tuoreena tai kuivattuna

mustapippuria

suolaa

Tee ensin kastike. Sekoita ainekset hyvin sekaisin lusikalla tai sekoittimessa. Säädä oliiviöljyllä maku ja koostumus mieleiseksi.

Tee täyteseos. Sekoita ainekset yhteen lusikalla tai blenderissä niin, ettei olisi paakkuja.

Laita grilli kuumenemaan. Suolaa kalan sisäpinta kevyesti. Asettele lusikalla pieni annos täytettä keskelle kalaa. Kääräise filee rullalle ja iske kiinni hammastikulla (tai parilla). Pyöräytä rullat korppujauhoissa ja iske vartaaseen 2-3 kpl.

Grillaa tai paista keskilämmöllä kypsäksi. Lorauta päälle sitruunaista kastiketta ja tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!