Kulunut Italian-reissu nosti entistäkin vahvemmin esiin yksinkertaisen, edullisen ja maukkaan ruoan hienouden. Olen jo aiemmilla matkoilla sanonut, että jättäisin lihan pois ruokavaliostani helposti, jos tarjolla olisi sitä kamaa, mitä Välimeren rannikolla tarjotaan. Kymmenen päivän aikana söin yhden liharuoan, koska kyllähän Napolissa lasagnea pitää maistaa. Palaan reissufiilistelyyn saatuani matkalla pamahtaneen koneeni huollosta.
Kesäsesongin raaka-aineet kutsuvat kevyen, mutta täyttävän safkan tekemiseen myös meillä Suomessa. Mato-ongella ja katiskalla saalistetut ahvenet ovat kesäruokaa parhaimmillaan ja puutarhassa on ainakin meillä aina runsaudenpulaa yrteistä. Niiden avulla tämä kalavarras on liki ilmaista herkkua.
VINKKI! Tähän voi käyttää periaatteessa mitä kalaa tahansa, jonka pystyt kääräisemään rullalle. Ahvenfileiden paksut kohdat tuottivat hiukan haastetta kasassapysymiseen, mutta hyvin homma pysyi lopulta paketissa.
Nautin ruokajuomaksi testiin saanutta Wolfberger Crémant d'Alsace Brutia ja sehän toimi kuin taksikuski Napolissa. Sulavasti kaiken keskellä.
Grillatut ja täytetyt kalavartaat
800 g kalafileetä (esim. 8 ahvenfilettä)
korppujauhoja leivitykseen
varrastikkuja
