Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillatusta lihasta entistä herkullisempaa – kokeile uutta hittitekniikkaa!

Shutterstock
Julkaistu 31.05.2016 20:00

MTV LIFESTYLE

Kuivamarinointi eli rubbaaminen on tämän kesän hitti lihan grillauksessa.

Stockmannilla uskotaan suomalaisten löytävän tänä kesänä kuivamarinoinnin salat.

– Rubbaaminen eli kuivamarinointi on tämän kesän uutuus grillauksessa. Kuivamarinointi maustaa tuotteen paremmin, koska kaikki mausteet on suorassa kosketuksessa maustettavaan tuotteeseen.  Lisäksi mausteet muodostavat hitaassa BBQ kypsennyksessä herkullisen kuoren eli niin sanotun ”kaarnan” tuotteen pintaan, kertoo Stockmann Herkun keittiömestari Torsti Uotila.

Jos marinoitava liha on erityisen rasvaista, esimerkiksi porsaan kassleria, voi ylimääräisen rasvan leikata pois ennen marinointia. Tällöin maustekaarnasta tulee vielä parempi.

Lihan suolaamisen voi sen sijaan hoitaa joko mausteseoksella tai vaihtoehtoisesti injektoimalla suolanestettä lihan sisään.

– Jos kyseessä on yli parikiloinen lihakimpale, niin silloin yleensä injektoin sisälle hieman suolanestettä, ellei se sitten ole valmiiksi vähän suolattua lihaa. Toki lihan voi marinoida pelkästään suolaisella kuivamarinadilla, jolloin suola uuttuu pikku hiljaa lihan sisälle. Tämä voi kestää kuitenkin päiviä, vinkkasi mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi aiemmin Makuja.fi:lle. 

Osittainen lähde: Stockmann

Lisää aiheesta:

Maustamisen ABC – viisi toimivaa vinkkiä ja perusohjetta grillilihalle
Varo tätä maustamisen emämunausta – "tällöin liha taatusti kuivuu"
Lihansyöjän unelma! Perinteiselle marinadille on olemassa huomattavasti parempi vaihtoehto – oletko jo kokeillut?
Grillattavien lihojen maustamisen ABC: "Voi heittäytyä aika villiksi"
Unohda marinadit – näin liha kannattaa oikeasti maustaa
Unohda perinteiset marinadit – nyt tulee rub-maustaminen
GrillausLihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillaus
  • 21.7.12:37
    Tulipalot

    Vältä yleinen sammutusmoka, jos grilli leimahtaa

  • 14.7.17:28
    Kesämyytit

    Onko kasvisten grillaaminen folion sisällä terveellisempää?

  • 6.7.17:27
    Ruoka

    Mausteseos, joka haastaa marinadit – tulee todella maukasta broileria!

  • 24.6.10:53
    Ruoka

    4 asiaa, jotka jokaisen kanaa grillaavan tulee huomioida

  • 22.6.12:38
    Kierrätys

    Kierrätätkö hanapakkauksen oikein? Näin lajittelet juhannusjätteet