Grillatusta lihasta entistä herkullisempaa – kokeile uutta hittitekniikkaa!
Kuivamarinointi eli rubbaaminen on tämän kesän hitti lihan grillauksessa.
Stockmannilla uskotaan suomalaisten löytävän tänä kesänä kuivamarinoinnin salat.
– Rubbaaminen eli kuivamarinointi on tämän kesän uutuus grillauksessa. Kuivamarinointi maustaa tuotteen paremmin, koska kaikki mausteet on suorassa kosketuksessa maustettavaan tuotteeseen. Lisäksi mausteet muodostavat hitaassa BBQ kypsennyksessä herkullisen kuoren eli niin sanotun ”kaarnan” tuotteen pintaan, kertoo Stockmann Herkun keittiömestari Torsti Uotila.
Jos marinoitava liha on erityisen rasvaista, esimerkiksi porsaan kassleria, voi ylimääräisen rasvan leikata pois ennen marinointia. Tällöin maustekaarnasta tulee vielä parempi.
Lihan suolaamisen voi sen sijaan hoitaa joko mausteseoksella tai vaihtoehtoisesti injektoimalla suolanestettä lihan sisään.
– Jos kyseessä on yli parikiloinen lihakimpale, niin silloin yleensä injektoin sisälle hieman suolanestettä, ellei se sitten ole valmiiksi vähän suolattua lihaa. Toki lihan voi marinoida pelkästään suolaisella kuivamarinadilla, jolloin suola uuttuu pikku hiljaa lihan sisälle. Tämä voi kestää kuitenkin päiviä, vinkkasi mausteyritys Poppamiehen perustaja Marko Suksi aiemmin Makuja.fi:lle.
Osittainen lähde: Stockmann
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia