Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu sitruuna-timjamikana ja 25 muuta juhannusreseptiä

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 16.06.2015 23:21

Juhannus on grillauksen Stanley Cup. Silloin otetaan grillin äärellä miehestä mittaa oluttölkki kourassa grillausvinkeillä nokitellen. Ai ei vai? No grillaatte te kuitenkin omalla tyylillänne, joten muutama ehdotus on hyvä heittää väliin. :) 

MTV Oy, All rights reserved

Keräsin yhteen kasan grillausvinkkejä juhannuksen menusuunnittelua helpottamaan. Mikään ruokalajeista ei ole vaikea, muutama todella helppo. Näistä saa taatusti virikkeitä iisiin fiilistelyyn kuin myös kikkakolmosilla kehuskeluun.

ALKURUOKIA

PARSASTA:

Grillattu parsaParsaa, uppomuna ja pähkinöitä

Valkoinen parsakeittoParsakeitto minttukierteellä ja sipulikierteet

Parsa-sokeriherne-bulgurisalaattiMUUT:

Raparperiglaseerattu porsaankylki mustaherukan lehdiltäGrillatut tomaatti-mozzarella-basilikaleivät MTV Oy, All rights reserved

SOOSIT

TzatzikiBBQ-kastike kahdella tapaa

PÄÄRUOAT

Bloody Mary -flank steakPunaviini-yrttimarinoitu ja grillattu flank steak eli naudan kuveViskimarinoitu flank steakBulgogi – nopeasti paistettu korealainen lihaGrillattu entrecote tartar-kastikkeella leivän päälläMaailman helpoin grilliateria karitsanfileestä ja kasviksistaLuomupossunkylkeä ja kolmea kaalia grillistäGrillattu ja paahdettu porsaankylkiGrillikylki BBQ-kastikkeessaTäytetyt ja grillatut porsaankyljyksetKahvilla ja kaakaolla maustettu, grillattu entrecote, sikuri ja sinihomejuustokastikeCajun-maustetut kanan koipinuijat ja ginger ale -kastikeKokonaisena grillattu kala sitruunan ja tillin keraGrillattua cajun-nieriää ja varhaiskaalia 

HÖYSTEET

Peperonata-paprikahöystöKorianterilla maustettu cole slaw

JÄLKIRUOKA

Grillattu raparperi tuorejuuston kera

UUTENA RESEPTINÄ jaan juuri nauttimani, oikein mainion, grillatun kana-aterian. Käytin erittäin laadukasta L’uomu Nokan luomubroileria, jota saa yllättävän kohtuuhintaan hyvin varustetuista ruokakaupoista. Kokonaisena ostettuna kilohinta oli 13,90, mikä on toki korkeampi kuin tehotuotetun peruskaman, mutta tipun elinolosuhteet ja maku ovat sitä myöskin. Makueron tavalliseen todellakin maistaa. Tämä ihan ilmaisena mainoksena. Viskilän tilan kukonpoikaan voi laittaa samat kehut.

Grillattu sitruuna-timjamikana

3-4 hlölle

1 kokonainen broileri

3 rkl timjamia, lehdet riivittynä

1,5 sitruunan kuori raastettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Sekoita keskenään oliiviöljy, 2 rkl timjamia, 1 sitruunan raastettu kuori ja valkosipulisilppu. Avaa broileri keskeltä rintapuolelta veitsellä ”perhoseksi” ja levitä tipu auki. Hiero marinadi nahkapuolelle ja anna marinoitua 2 tunnista yön yli jääkaapissa (tai jos pukkaa kylmää säätä niin ulkona linnuilta suojassa).

Lämmitä grilli keskilämmölle. Pyyhi marinadi pinnalta. Mausta broileri molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Grillaa nahkapuoli alaspäin ensin 15 min, kunnes lintu on kauniin kullanruskea ja nahka rapeutunut. Käännä ja grillaa sisäpuoli alaspäin 20 min. Ota broitsu pois grillistä ja kietaise folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Leikkaa palasiksi ja ripottele päälle loput timjamista ja sitruunankuoresta. Tarjoile.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Kalatacot habanero-salsallaTäytetyt sipulit grossetolaiseen tapaanPunajuuriburgeri punajuurihummuksella ja piparjuurikermallaGrillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin keraGrillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeamminVegaaninen porkkanahodari nyhtökaura-chilisoosilla
grillausgrillausreseptijuhannusjuhannusreseptiresepti

Tuoreimmat aiheesta

grillaus
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 17.06.201822:21
    perulainen

    Lomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kautta

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 19.04.201820:48
    Elektroniikka

    Grillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin Weberiä