Grillattu sitruuna-timjamikana ja 25 muuta juhannusreseptiä

MTV Oy, All rights reserved

Juhannus on grillauksen Stanley Cup. Silloin otetaan grillin äärellä miehestä mittaa oluttölkki kourassa grillausvinkeillä nokitellen. Ai ei vai? No grillaatte te kuitenkin omalla tyylillänne, joten muutama ehdotus on hyvä heittää väliin. :) 

Keräsin yhteen kasan grillausvinkkejä juhannuksen menusuunnittelua helpottamaan. Mikään ruokalajeista ei ole vaikea, muutama todella helppo. Näistä saa taatusti virikkeitä iisiin fiilistelyyn kuin myös kikkakolmosilla kehuskeluun.

ALKURUOKIA

PARSASTA:

SOOSIT

PÄÄRUOAT

HÖYSTEET

JÄLKIRUOKA

UUTENA RESEPTINÄ jaan juuri nauttimani, oikein mainion, grillatun kana-aterian. Käytin erittäin laadukasta L’uomu Nokan luomubroileria, jota saa yllättävän kohtuuhintaan hyvin varustetuista ruokakaupoista. Kokonaisena ostettuna kilohinta oli 13,90, mikä on toki korkeampi kuin tehotuotetun peruskaman, mutta tipun elinolosuhteet ja maku ovat sitä myöskin. Makueron tavalliseen todellakin maistaa. Tämä ihan ilmaisena mainoksena. Viskilän tilan kukonpoikaan voi laittaa samat kehut.

Grillattu sitruuna-timjamikana

3-4 hlölle

1 kokonainen broileri

3 rkl timjamia, lehdet riivittynä

1,5 sitruunan kuori raastettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Sekoita keskenään oliiviöljy, 2 rkl timjamia, 1 sitruunan raastettu kuori ja valkosipulisilppu. Avaa broileri keskeltä rintapuolelta veitsellä ”perhoseksi” ja levitä tipu auki. Hiero marinadi nahkapuolelle ja anna marinoitua 2 tunnista yön yli jääkaapissa (tai jos pukkaa kylmää säätä niin ulkona linnuilta suojassa).

Lämmitä grilli keskilämmölle. Pyyhi marinadi pinnalta. Mausta broileri molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Grillaa nahkapuoli alaspäin ensin 15 min, kunnes lintu on kauniin kullanruskea ja nahka rapeutunut. Käännä ja grillaa sisäpuoli alaspäin 20 min. Ota broitsu pois grillistä ja kietaise folioon vetäytymään 10 minuutiksi. Leikkaa palasiksi ja ripottele päälle loput timjamista ja sitruunankuoresta. Tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.