Raparperi on yllättävän monikäyttöinen kasvis. Yleensä siihen törmää piirakoissa, mutta se toimii hienona makuna myös pääruokien yhteydessä. Kokeilin pari viikkoa sitten raparperia kanan kanssa, mikä toimi varsin hyvänä sesonkiruokana. Raparperia voi myös grillata. Kypsentäessä siitä irtoaa paljon nestettä, mitä ei sovi päästää grillin pohjille. Niinpä käytimme apuna vuokaa. Tässä yksinkertainen jälkiruoka grilliaterian päätteeksi.
Ohje on varsin summittainen, koska raparperinvarsien paksuus, syöjien määrä ja mieltymyys makeuteen vaihtelee. Lisäksi grillin kuumuus ja raparperin laatu määrää haudutuksen keston. Makua voi korjata mieleiseksi myös lopussa. Hyvä siitä tulee. Ei ole niin tarkkaa.
HUOM! Jos et halua alkoholia mascarponeen, korvaa sherry pitämälläsi mehulla. Raastettu sitruunankuori ja mehu toimii myös, mutta tekee lopputuloksesta happamamman.
EDIT: Vaimon blogista löytyy mainio ohje raparperipiirakkaan sekä raparperimehuun. Ensimmäistä kehui mummonikin ja jälkimmäinen on jäiden kera paahtavassa auringossa nautittuna taivaallista.
Grillattu raparperijälkiruoka

