Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin kera

Julkaistu 13.07.2017 18:30

Herkullinen annos ainakin itselleni uusista grillattavista possun osista.

Possunposket ovat olleet kauppahallien valimoimassa jo vuosia, mutta niitä alkoi ilmestyä myös Snellmannin paketoimina. Kesän uutuuksiin kuului myös possun etuselästä otettu maukas kappale, pluma. Tämä ei ole mainosbloggaus, mutta hatunnosto uusille ruhonosille, joita alkaa ilmestyä vakuumiinkin pakattuna ympäri Suomea. Ovat kaiken lisäksi edullisia, noin kympin kilo. Iso kiitos uudistuksista kuuluu naudan osalta myös Tammiselle. Toivottavasti kauppa käy ja muutkin lihatuottajat uskaltavat tarjota uutta.

Päätin yhdistää posken ja pluman samaan ruokaan. Ideana on marinoida ja siten samalla esikypsentää lihoja ja lopuksi grillata ne varsin nopeasti. Marinadi mehevöittää ja mureuttaa, grillaus tuo esiin pehmeän suloisen, reunoilta sopivasti kärtsänneen lihan maun.

Molempia ruhonosia voi marinoida hyvinkin vahvasti. Mukana oleva ihra pitää lihan maistuvana ja taittaa hapokkaitakin makuja. Eikä kypsyydellä ole hirveästi väliä, ainakaan oman makuni kohdalla. Pidän molemmista lihoista hitusen sitkeän kypsäksikin grillattuina kuin myös mehevän maukkaina. Paprikapyree ja yrttinen vinegretti toimivat tämän ja kaiken grillatun lihan kanssa täydellisesti. Enkä voi liikaa hehkuttaa The Bastard -grillin oikeiden hiilien päällä tuoman kypsennyksen lisäpotkua.

PS. Possunposkea haudutetaan yleensä tuntikausia, mikä tekee siitä toisella tapaa loistavaa lihaa. Katso muut possunposkireseptit.

Grillattua possua, yrtti-vinegretti ja paprikapyree
4-6 hlölle

1 kg porsaan plumaa tai poskea
oliiviöljyä

Marinadi:
1 dl merisuolaa
0,5 dl sokeria
puntti timjamia

Kiehauta 1 litra vettä ja laita marinadin ainekset sekaan ja anna suolan ja sokerin sulaa. Anna jäähtyä. Laita lihat kattilaan ja laita jääkaappiin maustumaan 3-24 tunniksi. Ota marinadista ja pyyhi kuivaksi.

Yrttinen vinegretti:
0,5 punttia persiljaa
0,5 punttia oreganoa
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1 chili, tulisuus oman maun mukaan, hienonnettuna
1 tl juustokuminan siemeniä, jauhettuna
1 tl paprikajauhetta
1 salottisipuli, hienonnettuna
0,5 dl punaviinietikkaa
0,5-1 dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Sekoita ainekset keskenään hyvin esim. tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi.

Paprikapyree:
3 grillattua paprikaa (kuorettomia, itse grillattuina tai purkista)
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
1/4 dl sherryviinietikkaa (tai punaviinietikkaa)
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuumenna pannu keskilämmölle ja kuullota sipulia ja valkosipulia muutama minuutti. Lisää mukaan palasteltu paprika ja viinietikka. Kypsennä vielä 5 min. Soseuta ja mausta suolalla ja pippurilla.

GRILLAUS: Kuumenna grilli. Voitele lihat oliiviöljyllä ja paista 2-4 minuuttia per puoli, kunnes kypsyys tuntuu hyvältä. Nosta liha leikkuulaudalle ja viipaloi sentin siivuiksi. Tarjoile yrttisen vinegretin ja paprikapyreen kera.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäAppelsiininen hirvipata piparjuurimykyilläPunaviinissä haudutettu naudankylki - syvän maukkaat ribsitPorsaankylkeä vietnamilaisittainVälimerellinen kurpitsa-lihapataChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstä
grillausreseptiporsaanposkiplumaporsaanlihaliharuokapaprikapyree
vinegretti

Tuoreimmat aiheesta

grillaus
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 17.06.201822:21
    perulainen

    Lomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kautta

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 19.04.201820:48
    Elektroniikka

    Grillikuume nousee: Suomalaiset hakevat nyt kaasugrillejä ja tonnin Weberiä