Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu parmesaanikana

Julkaistu 16.07.2017 20:28

Parmesaanikana kuuluu mun lohturuokasuosikkeihin. Juustoinen, paneroitu ja rasvassa tiristetty broilerifilee on helppo ja supermaukas. Tässä sitä mukaileva versio grillistä.

Hitusen kevyempi, hitusen toisella tapaa maukas, mutta ihan yhtä helppo. Maistuu suoraan grillistä kuumana, mutta hyvin myös haaleana vaikka piknikillä nautittuna.

PS. Katso myös perinteinen parmesaanikanaresepti ja toinen versio ja kolmas.

Grillattu parmesaanikana
4 hlölle
1 patonki
1 prk tomaatteja (tai hyvin kypsiä tuoreita)
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
hitusen chilirouhetta
4 broilerifilettä
1 tl oreganoa
1 pallo mozzarellaa, siivutettuna
1 dl parmesaania, raastettuna
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

OHJE: Leikkaa patongista 5 cm pala ja surauta koneella murusiksi. Lisää sekaan tomaatit, hiukan suolaa ja mustapippuria ja surauta hiukan sekaisin, ei tasaiseksi.

Kuumenna kattila tai paistinpannu keskilämmölle ja lorauta pohjalle oliiviöljyä. Kuullota valkosipulia minuutti ja lisää hiukan chilirouhetta (ei tule olla tulista). Lisää sekaan tomaattiseos ja hauduta 10 min.

Kuumenna grilli noin 200 asteeseen. Voitele broilerifileet kevyesti oliiviöljyllä ja ripottele pinnalle oreganoa ja suolaa. Halkaise patonki ja leikkaa neljään osaan. Paahda ensin leipiä grillissä hetki. Grillaa broileri kypsän meheväksi n. 5 min per puoli, mutta lisää viimeisen 2 minuutin kohdalla mozzarellasiivu tai kaksi fileen päälle, sulje kansi ja anna juuston kevyesti sulaa broilerin päälle.

Lusikoi leipäsiivujen päälle hiukan tomaattikastiketta. Ripottele päälle parmesaania. Laita broilerifilee päälle ja sen päälle hiukan tomaattikastiketta. Koristele basilikan lehdillä ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Lihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatMetsästäjänleipä italialaisittainMaapähkinä-chilikuorrutettu naudanfileeGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
kanakanaruokagrillausreseptiparmesaaniparmesaanikanaparmesankana
italialainen
2014

Tuoreimmat aiheesta

kana
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 11.07.201910:12
    kanaresepti

    Frittikanapallerot - syntisen hyvää pannulta tai kattilasta

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla