Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Grillattu häränfilee purjotuhkavoilla

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 25.08.2016 07:00

Harmaa on ruoassa mielenkiintoinen epäväri. Mikään ruoka ei ole harmaa paitsi pilaantunut. Seuraavassa ruoassa harmaus tuo kuitenkin upean, samalla tumman, mutta myös kesäisen sävyn mukaan. Tuoreena, sulaneena voiseoksena se näyttää lautasella jopa herkulliselta. Ainakin, kun tietää, että väri tulee maukkaasta purjotuhkasta.

MTV Oy, All rights reserved

Purjotuhkavoi maustaa tässä Ristelin tilan Charolais-karjan ulkofileetä. Pistin kuvaan voita uusien perunoiden kanssa, jotta sen olemus tulisi paremmin esiin. Suosittelen testaamaan pientilojen lihoja paitsi pientuottajien suosimisen, myös niiden tuottaman laadun takia. Hintaeroa ei bulkkikamaan liiemmin tai ollenkaan ole. Saman tilan rasvaisesta jauhelihasta syntyi täydellisen mehevät burgeripihvit.

Lihan kylkeen paritin näytepulloksi saamani Allegrinin Palazzo della Torre 2012, jonka tummanpuhuva ja muhevan marjainen olemus pehmeillä tanniineilla komppasi hienosti grillatun naudanpihvin kanssa. Hyvä liha ansaitsee arvoisensa viinin.

Resepti löytyi Camilla Läckbergin Suosikkireseptit-kirjasta. Mainio keittokirja muuten, kirjastolöytöjä!

Häränfilee purjotuhkamaustevoilla

1 kg häränfileetä

2 salottisipulia, hienonnettuna

1 nippu minttua, hienonnettuna

1 nippu lehtipersiljaa, hienonnettuna

1 rkl valkosipulijauhetta

0,5 dl valkoviinietikkaa

0,5 dl vettä

Purjotuhkavoi:

1 purjo

2 luomusitruunan mehu ja kuori

200 g huoneenlämpöistä voita

Leikkaa filee kahdeksi pitkäksi palaksi. Sekoita yhteen sipuli, minttu, persilja, valkosipulijauhe, valkoviini ja vesi. Pyöritä filee seoksessa. Laita marinoitumaan 4 tunniksi.

Tee maustevoi. Halkaise purjo pitkittäin. Erottele sen lehdet ja asettele ne vieretysten uuninkestävään vuokaan tai kuumaan grilliin. Paista mustaksi 250 asteessa grillivastuksen alla tai grillissä. Purjon tulee hiiltyä täysin, joten käsittele sitä varoen grillissä. Ota purjo pois uunista tai grillistä. Hienonna se jauheeksi. Mausta voi purjotuhkalla sekä sitruunan kuorella ja mehulla. Maista välillä. Mikäli purjotuhkaa jää yli, ota se talteen. Sitä voi käyttää myöhemmin ruoanlaitossa.

Grillaa fileetä 2-3 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes se on toivotun kypsyistä. Vedä filee folioon ja anna tekeytyä 10 minuuttia. Leikkaa pihveiksi ja nauti purjotuhkavoin ja vaikka tomaattisalsan kera.

MTV Oy, All rights reserved MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäGrillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin kera(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdellä
grillaaminengrillaushäränfileeliharuokamaustevoinaudanfileenäyteviinipurjopurjotuhka

Tuoreimmat aiheesta

grillaaminen
MTV Oy, All rights reserved
  • 25.07.201909:02
    lisuke

    Parasta grilliruokaa: 30 reseptiä grilliin ja höysteeksi

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana

  • 09.05.201912:01
    Digi

    Tynnyrigrilli kesän hitti? Kaasugrilli yhä suomalaisten suosikki – Lue huippukokin grillausvinkit

  • 19.08.201820:24
    taco

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 01.06.201617:03
    grillattu munakoiso

    Monikäyttöinen munakoisotahna grillaukseen