Gluteenittomat tarjottavat ja herkulliset ohjeet kesäjuhliin

Mainos
Semperin kesäbuffet (älä käytä)
Bilden ägs av OPV In-Store Promotion AB

Onko vieraaksesi tulossa gluteenitonta ruokavaliota noudattavia ystäviä? Gluteenia on vehnässä, rukiissa, ohrassa ja tavallisessa kaurassa. Gluteenittomat tarjottavat valmistetaan ilman näitä, tuoreista ja aidoista aineksista.

Kesäjuhlien suosikkeja ovat ruokaisat salaatit, grilliherkut, uudet perunat, silli ja savukalat sekä tietysti ihanat jälkiruoat. Useimmat näistä ovat jo valmiiksi gluteenittomia ja loput voit valmistaa gluteenittomista aineksista, näin samat tarjottavat sopivat kaikille. Oletko maistanut gluteenitonta tuoretta leipää? Siitä pitää jokaisen vatsa!

Nopeasti lämpöistä ja tuoretta tarjottavaa

Valmiiden gluteenittomien tuotteiden tarjonta on laajentunut ilahduttavasti. Jos käytössäsi on uuni, saat lämmintä, tuoretta ja herkullista leipää helposti myös esimerkiksi esipaistetuista, gluteenittomista Semper- patongeista, -aamiaissämpylöistä tai -pizzapohjista.

Tarkkana keittiössä: Välineet ja raaka-aineet

Gluteenittomat ruoat ja leivonnaiset tulee valmistaa juuri pestyillä välineillä, eli niiden on oltava täysin puhtaat gluteenista. Varmista, ettei joukkoon päädy gluteenia esimerkiksi tavallisen leivän murujen tai jauhopölyn mukana. Tarjoa siis gluteenittomat ruoat ja leivonnaiset omilta erillisiltä astioilta!

Kokeile Semperin suosittuja kesäreseptejä:

Gluteenittomat Lettuleivokset

4–6 annosta

Lettutaikina:

3 dl Semper Hienoa jauhoseosta

2 munaa

3 dl vettä

1 rkl tummaa siirappia

1/2 tl suolaa

2 rkl vaniljasokeria

Täyte:

1/2 l tuoreita mansikoita

2 dl vispikermaa

1 rkl hienoa sokeria 

1 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Vatkaa munat, vesi ja tumma siirappi. Lisää jauhoseos, suola ja vaniljasokeri ja vatkaa taikina tasaiseksi. Laita vähän rasvaa lettupannuun ja kaada noin 1 rkl taikinaa jokaiseen lettupannun koloon. Paista letut kummaltakin puolelta keskilämmöllä.

Viipaloi mansikat ja ripottele niiden päälle hieman sokeria. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se sokerilla ja vaniljasokerilla. Laita päällekkäin lettuja, mansikkaviipaleita ja kermaa. Neljä lettua leivosta kohti on yleensä sopiva määrä. Laita lettujen päälle vielä kermavaahtonokare, mansikanviipaleita ja esim. sitruunamelissan lehti.

Gluteeniton Välimeren limppu

1 kpl

1 pkt (500 g) Semper Maalaisleipä jauhoseosta (sisältää pussin kuivahiivaa)

3,5 dl vettä (40˚C)

1 pkt Arla Apetina fetajuustokuutioita öljyssä (150 g)

Tee näin:

Laita jauhoseos ja kuivahiiva kulhoon (säästä 1 dl jauhoseosta leipomiseen). Lisää n. 40˚C vesi ja huoneenlämpöinen fetajuusto öljyn ja mausteiden kera. Sekoita taikina tasaiseksi.

Laita löysähkö taikina jauhotetun leivinpaperin päälle pellille ja muo¬toile siitä pitkänomainen limppu. Käsien kostuttaminen vedellä helpottaa limpun muotoilua.

Kohota lämpimässä paikassa 30 minuuttia. Tee leivän pintaan muutama vaakasuuntainen viilto. Paista 250˚C:ssa 20 minuuttia. Anna leivän jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.

Genovalainen, gluteeniton pastasalaatti

4–6 annosta (Buffet-pöydässä 8–10 annosta)

500 g Semper gluteenitonta Pennepastaa

2 dl pestoa (valmista tai itse tehtyä)

300 g kirsikkatomaatteja

250 g mozzarellajuustoa (kokonaisena tai palloina) tai fetajuustoa

300 g rucolasalaattia

1 punasipuli

1/2 dl oliiviöljyä

1 tl sormisuolaa, mustapippuria myllystä,

tuoretta basilikaa ja pinjansiemeniä

Tee näin:

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja anna sen jäähtyä. Sekoita pesto ja oliiviöljy pastan joukkoon. Halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa punasipulista renkaita ja paloittele juusto kuutioiksi ja lisää pastaan. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Koristele basilikalla ja pinjansiemenillä. Buon Appetito!

Artikkelin tarjoaa: Semper

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat