Valmista juhlien kaikki tarjoiltavat gluteenittomana ja laktoosittomana, jolloin kaikki vieraat voivat syödä kaikkea.
Täytekakkupohjan valmistamiseen et välttämättä tarvitse erikseen gluteenittomia jauhoja, vaan vehnäjauhot voidaan korvata helposti myös manteli- ja perunajauhoilla.
Jauhota kakkuvuoka kookoshiutaleilla, jauhetuilla pähkinöillä tai murskatuilla maissihiutaleilla. Myynnissä on myös gluteenittomia korppujauhoja.
Perinteinen täytekakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mantelikakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
160 g mantelijauhetta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon ja sekoita taikina varovasti käännellen.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
Anna pohjan jäähtyä ja halkaise se kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kerrokset, täytä haluamallasi täytteillä ja koristele.
HUOMIOI: Mikäli haluat tehdä suklaakakkupohjan, korvaa puoli desiä perunajauhoista kaakaojauheella.
Lähteet: Keliakialiitto, Hapanleivästä Sacherkakkuun/Jokinen, Otava
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!