Gluteeniton kakkupohja maistuu kaikille – näin korvaat vehnäjauhot
Valmista juhlien kaikki tarjoiltavat gluteenittomana ja laktoosittomana, jolloin kaikki vieraat voivat syödä kaikkea.
Täytekakkupohjan valmistamiseen et välttämättä tarvitse erikseen gluteenittomia jauhoja, vaan vehnäjauhot voidaan korvata helposti myös manteli- ja perunajauhoilla.
Jauhota kakkuvuoka kookoshiutaleilla, jauhetuilla pähkinöillä tai murskatuilla maissihiutaleilla. Myynnissä on myös gluteenittomia korppujauhoja.
Perinteinen täytekakkupohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Mantelikakkupohja
4 munaa
2 dl sokeria
160 g mantelijauhetta
1,5 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri vaaleaksi ja kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot sekä leivinjauhe. Lisää jauhoseos sihdin läpi vaahtoon ja sekoita taikina varovasti käännellen.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin puoli tuntia.
Anna pohjan jäähtyä ja halkaise se kahteen tai kolmeen osaan. Kostuta kerrokset, täytä haluamallasi täytteillä ja koristele.
HUOMIOI: Mikäli haluat tehdä suklaakakkupohjan, korvaa puoli desiä perunajauhoista kaakaojauheella.
Lähteet: Keliakialiitto, Hapanleivästä Sacherkakkuun/Jokinen, Otava
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan