Glögi-kuohuviini ja pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet
Nyt on niin simppelit reseptit, että hävettäisi, elleivät ne olisi niin hyviä. Viime jouluna tuli Alkon hitiksi glögiskumppa. Testasimme nyt tehdä sellaista itse ja tuli vielä parempaa. Tietenkin, koska voi käyttää laadukkaita juomia. Sopiva sekoitussuhde löytyi ensiyrittämällä.
Glögiskumpan kanssa nautimme helppoja cocktail-paloja, sikuriveneitä, jotka toimivat täydellisesti niin jouluna kuin uutenavuotena. Ja olivat yllättävä täsmäpari myös glögiskumpan kanssa.
Glögi-kuohuviini
1 osa glögiä
3 osaa kuivaa kuohuviiniäKaada glögiä viinilasin pohjalle ja skumppaa päälle.
Pähkinä-sinihomejuusto-sikuriveneet
sikuria
sinihomejuustoa, esim. Roquefort
saksanpähkinöitä
1,5 rkl sokeria
1 rkl hunajaa
balsamicoa
Karamellisoi ensin pähkinät. Sulata varovasti sokeri kattilassa tai paistinpannulla ja lisää sekaan hunaja. Pyöräytä pähkinöitä sokeri-hunajassa. Asettele pähkinät leivipaperille erikseen jäähtymään, etteivät tartu toisiinsa kiinni.
Irrota sikurista lehdet. Asettele pohjalle sinihomejuustoa. Pilko pähkinöitä hiukan ja lisää palasia sikuriveneisiin. Lorauta päälle hiukan balsamicoa. Tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
MasterChef Suomi: Syksy lautasella, Pilvin resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti