Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas

Julkaistu 16.05.2017 19:00

Toisinaan pitää itseään idioottina, kun huomaa unohtaneensa ruokalajeja, joista pitää hitosti. Gambas pil pil kuuluu niihin.

Minulla oli pussillinen sulaneita katkarapuja, hiukan nälkä, mutta ei vielä illallisaika. Ainesosat täytyi löytyä kaapeista eikä ollut aikaa tuhertaa. Jostain muistin takarajalta mieleen pelmahti tämä simppeli, espanjalainen tapas, joka on yksinkertaisuudessaan nerokas ja maultaan hurmaava. Aikaa menee tehokkaasti työskennellen 5 min, rennosti kokkaillen tuplat.

VINKKI! Annoksen voi tehdä suuremmassa nesteessä viinin kera tai sitten ”kuivemmin” ilman.

Gambas pil pil
2 hlölle tapaskoossa
n. 100 g katkarapuja (MSC)
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1-2 tl chilirouhetta maun mukaan
ripaus savupaprikaa
ripaus suolaa
lehtipersiljaa, hienonnettuna
(0,5 dl valkoviiniä, jos haluaa)
rapeakuorista vaaleaa leipää

OHJE: Taputtele katkarapujen pinta kuivaksi. Mausta hyvin kevyesti suolalla. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Lisää chilirouhe ja valkosipulihakkelus. Paista hetki, mutta älä anna valkosipulin ruskistua. Lisää sekaan katkaravut ja paista 1-2 min. Ripottele pinnalle hitusen savupaprikaa. Voit lisätä tilkan viiniä, jos haluat. Sekoita joukkoon lehtipersilja ja tarjoile leivän kera.

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenMehevä maissi-kanapannu(Vähän niin kuin) StroganoffKala-taco chipotle-limemajoneesillaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläPollo alla Parmigiana - parmesaanikana
tapaskatkarapureseptialkuruokaäyriäinenespanjalainen

Tuoreimmat aiheesta

tapas
  • 12.08.201816:18
    aioli

    Friteerattua munakoisoa vadelma-aiolilla

  • 24.01.201712:00
    lihapulla

    Lihapullat osa 19 - Lähi-itämaiset kibbeh-pullat

  • 12.06.201322:02
    alkuruoka

    Tuorejuustolla täytetyt paprikat - herkkua 5 minuutissa

  • 15.01.201306:17
    Espanja

    Lihapullat osa 2 - Espanja