Helppo ja kepeän rapsakka taikina, joka sopii kaikenlaiseen friteeraukseen.
Mietin, olenko liian laiska, jos postaan pelkän frittitaikinan ohjeen. Seuraavaksi mietin, että kulutin eilen puoli tuntia etsiessäni uudenlaista, kepeämpää ja ilmavampaa ohjetta. Muotoilin ohjeista omani ja siitä tuli erittäin hyvä ja parempi kuin aiemmin kertomani. Miksi en siis jakaisi oman vaivannäköni tuloksia? Kerroin Facebookissa tämän helpon reseptin ja se näytti innostavan, joten miksi en naulaisi sitä nettiin helpommin löydettäväksi?
Olen aiemmin tehnyt frittitaikinan liian vahvaksi. Joskus se on toiminut erittäin hyvin oikeiden ruokien kanssa, joskus liian tuhti koostumus on peittänyt raaka-aineen maun alleen, vaikka mukavan rapea sormiherkku olisikin. Haluan frittiherkkua verhoavan taikinan taikinan olevan ilmavan rapsakka ja maukas. Tämä ei ole vielä täydellinen, mutta se paras, mitä olen saanut aikaan ja reippaasti parempi kuin netin useimmat ohjeet ovat.
Tällä taikinalla voit verhota kaikenlaista uppopaistoon menevää. Itse olin onnellisessa asemassa ja pääsin noukkimaan tusinan verran puutarhan kurpitsankukkia fritattavaksi. Kylkeen napsin salvian lehtiä, jotka ovat herkkua taikinan kautta fritattuna, mutta myös ”sandwicheina”, joissa kahden ison lehden väliin laitetaan sardellifile ja kuorrutetaan kokonaisuus taikinassa.
PS. Sokerimittariksi kutsuttu mittari on loistava apu kattilassa uppopaistamiseen. Erillistä laitetta ei todellakaan tarvitse. Kunhan varot, ettei lämpö nouse yli 200 asteen, jolloin on vaara rasvan syttymisestä. Jos frittaat hellalla, liesituuletin ei saa olla päällä (höräisee mahdolliset lieskat sisään ja sitten olet in deep shit).


