Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Frittitaikina kasviksille

Julkaistu 26.07.2017 20:12

Helppo ja kepeän rapsakka taikina, joka sopii kaikenlaiseen friteeraukseen.

Mietin, olenko liian laiska, jos postaan pelkän frittitaikinan ohjeen. Seuraavaksi mietin, että kulutin eilen puoli tuntia etsiessäni uudenlaista, kepeämpää ja ilmavampaa ohjetta. Muotoilin ohjeista omani ja siitä tuli erittäin hyvä ja parempi kuin aiemmin kertomani. Miksi en siis jakaisi oman vaivannäköni tuloksia? Kerroin Facebookissa tämän helpon reseptin ja se näytti innostavan, joten miksi en naulaisi sitä nettiin helpommin löydettäväksi?

Olen aiemmin tehnyt frittitaikinan liian vahvaksi. Joskus se on toiminut erittäin hyvin oikeiden ruokien kanssa, joskus liian tuhti koostumus on peittänyt raaka-aineen maun alleen, vaikka mukavan rapea sormiherkku olisikin. Haluan frittiherkkua verhoavan taikinan taikinan olevan ilmavan rapsakka ja maukas. Tämä ei ole vielä täydellinen, mutta se paras, mitä olen saanut aikaan ja reippaasti parempi kuin netin useimmat ohjeet ovat.

Tällä taikinalla voit verhota kaikenlaista uppopaistoon menevää. Itse olin onnellisessa asemassa ja pääsin noukkimaan tusinan verran puutarhan kurpitsankukkia fritattavaksi. Kylkeen napsin salvian lehtiä, jotka ovat herkkua taikinan kautta fritattuna, mutta myös ”sandwicheina”, joissa kahden ison lehden väliin laitetaan sardellifile ja kuorrutetaan kokonaisuus taikinassa.

PS. Sokerimittariksi kutsuttu mittari on loistava apu kattilassa uppopaistamiseen. Erillistä laitetta ei todellakaan tarvitse. Kunhan varot, ettei lämpö nouse yli 200 asteen, jolloin on vaara rasvan syttymisestä. Jos frittaat hellalla, liesituuletin ei saa olla päällä (höräisee mahdolliset lieskat sisään ja sitten olet in deep shit).

Frittitaikina
3 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa (itse käytin miedompaa ruususuolaa, jota voi käyttää enemmän)
1 plo (0,33 l) kylmää olutta
2 vatkattua munanvalkuaista

OHJE: Sekoita jauhot ja suola keskenään. Sekoita mukaan olut ja valkuainen vatkaten niin, että taikinasta tulee tasaista.
Kuumenna kasviöljy (rypsi, auringonkukka, maapähkinä) 190 asteeseen. Dippaa fritattavat ainekset taikinaan ja verhoa ne kauttaaltaan taikinassa. Tiputa rasvaan ja frittaa kauniin kullanruskeiksi (ei kauniin kullankeltaisiksi). Nosta talouspaperin päälle valumaan hetkeksi ja laita tarjolle. Parasta kylkeen on lager-olut.

Lisää aiheesta:

Pohjaton piirakka on tämän kevään hittiherkku: Tiinan nerokas resepti kerää ylistystä – tätä kannattaa ehdottomasti kokeilla!Musakhan - kanaa karamellisoidulla sipulilla ja sumakilla + KIRJA-ARVONTAPeltilihapiirakka huippukokin versionaSausage Rolls - jenkkien tuore somehittiPiemontelainen pähkinätorttuPide - turkkilainen pizzapiiras
frittifriteerausreseptifriteeraustaikinakasvisruokaitalialainenantipasto

Tuoreimmat aiheesta

fritti
  • 11.07.201910:12
    kanaresepti

    Frittikanapallerot - syntisen hyvää pannulta tai kattilasta

  • 28.10.201816:28
    hummeri

    Lobster Roll eli hummerihodari ja tulitikkuranskalaiset

  • 12.08.201816:18
    aioli

    Friteerattua munakoisoa vadelma-aiolilla

  • 20.07.201614:32
    afrikkalainen ruoka

    Kanaa senegalilaisittain - osa 1 - Kelewele-kana

  • 23.08.201520:46
    broileri

    Buffalo Wings - parhaat jenkkisiivet kotikonstein