Frittikanapallerot - syntisen hyvää pannulta tai kattilasta
Paljon on frittiä kulunut, mutta tämän tapaistakaan herkkua en ole tehnyt. Katsoessani löysää, frittiin menevää mössöä, ajattelin lopputuleman olevan fiasko ja keräisin frittisilppua kattilasta tovin jos toisenkin. Ilahdun nykyisin erehtyessäni. Myös nyt. Taas opin.
Resepti toimii frittikattilaa paremmin paistinpannulla, jossa kanamöykky ei pääse vahingossakaan hajoamaan. Erinomaista tuli öljyyn pulahtaessakin muiden frittijuttujen kera. Molempi parempi.
PS. Tsekkaa myös muut frittireseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.
Frittikanapallerot
- 300 g broilerin fileetä hienonnettuna
- 0,5 dl vehnäjauhoja
- 0,5 sitruunan kuori, raastettuna
- 1 kevätsipuli, hienoksi siivutettuna
- 1 rkl pecorinoa raastettuna
- 1 rkl jotain yrttiä (persilja, oregano, korianteri...)
- 0,5 dl täysmaitoa
- 0,5 tl leivinjauhetta
- 1 kananmunaa
- suolaa
- mustapippuria
Hienonna broileri melko hienoiksi palasiksi. Kaada jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Kaada vähitellen sekaan maitoa koko ajan sekoittaen, kunnes taikinasta tulee tasainen.
Sekoita mukaan kananmunat, kevätsipulisiivut ja pecorinoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan sitruunankuoriraaste ja broileripalat.
Kuumenna frittiöljy 180-asteiseksi. Tiputa iso lusikallinen öljyyn ja anna kypsyä kullanruskeaksi. Laita kerrallaan 2-4 frittimöykkyä kypsymään. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
Nauti mahdollisimman pian. On ne fritit tosin vähän jäähtyneenäkin ihan ok, mutta parempi säilyttää vaikka lämpimässä uunissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan