Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Frittikanapallerot - syntisen hyvää pannulta tai kattilasta

MTV
Julkaistu 11.07.2019 10:12

MTV LIFESTYLE

Paljon on frittiä kulunut, mutta tämän tapaistakaan herkkua en ole tehnyt. Katsoessani löysää, frittiin menevää mössöä, ajattelin lopputuleman olevan fiasko ja keräisin frittisilppua kattilasta tovin jos toisenkin. Ilahdun nykyisin erehtyessäni. Myös nyt. Taas opin.

Resepti toimii frittikattilaa paremmin paistinpannulla, jossa kanamöykky ei pääse vahingossakaan hajoamaan. Erinomaista tuli öljyyn pulahtaessakin muiden frittijuttujen kera. Molempi parempi.

PS. Tsekkaa myös muut frittireseptit!

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä. 

Frittikanapallerot

  • 300 g broilerin fileetä hienonnettuna
  • 0,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 sitruunan kuori, raastettuna
  • 1 kevätsipuli, hienoksi siivutettuna
  • 1 rkl pecorinoa raastettuna
  • 1 rkl jotain yrttiä (persilja, oregano, korianteri...)
  • 0,5 dl täysmaitoa
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmunaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Hienonna broileri melko hienoiksi palasiksi. Kaada jauhot ja leivinjauhe kulhoon. Kaada vähitellen sekaan maitoa koko ajan sekoittaen, kunnes taikinasta tulee tasainen.

    Sekoita mukaan kananmunat, kevätsipulisiivut ja pecorinoraaste. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita mukaan sitruunankuoriraaste ja broileripalat.

    Kuumenna frittiöljy 180-asteiseksi. Tiputa iso lusikallinen öljyyn ja anna kypsyä kullanruskeaksi. Laita kerrallaan 2-4 frittimöykkyä kypsymään. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

    Nauti mahdollisimman pian. On ne fritit tosin vähän jäähtyneenäkin ihan ok, mutta parempi säilyttää vaikka lämpimässä uunissa.

    Lisää aiheesta:

    Mehevä maissi-kanapannuTuoretomaattikeitto katkaravuillaFarropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera(Vähän niin kuin) StroganoffPollo alla Parmigiana - parmesaanikanaMachomo ja maissisalsa
    kanareseptikanafritti

    Tuoreimmat aiheesta

    kanaresepti
    • 11.11.201911:00
      joulu

      Pikkujoulukana

    • 20.08.201907:47
      lohturuoka

      Mehevä maissi-kanapannu

    • 14.03.201921:01
      kiinalainen

      Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

    • 23.12.201820:49
      kiinalainen

      Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä

    • 11.09.201817:48
      kiinalainen

      Ma You Ji - kanaa seesamiöljyssä taiwanilaisittain