Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Friteeratut kanankoivet - syntisen hyvää soul foodia

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 01.06.2014 18:00

Maailman suurista pikaruokaketjuista pidän KFC:tä kauheimpana. En voi ymmärtää, miksi ihmiset tykkäävät sen safkoista. Läpeensä rasvaa ja suolaa ja muuten varsin mautonta. Friteerauksen irvikuva. Siksipä halusin kokeilla, miltä itse tehty jenkkien etelävaltioiden epävirallinen kansallisruoka, frittikana, maistuu. Löysin jälleen hyvältä kuulostavan reseptin Jamie Oliverin Amerikka-kirjasta. Aiemmin sieltä tuli löydettyä loistavat uuniribsit. 

MTV Oy, All rights reserved

Tämä simppeli ohje toimi. Se oli jopa ärsyttävän hyvää. Toki rasvaan upottaminen tekee sitä ruoalle usein, mutta kun pohjana on makumuistot frittikanasta KFC-McD-Hese -sektorilta, yllätti tämä silti. Kunnon soul foodia ja ovat hengeltään erilaisia kuin tuliset kanansiivet. Myös koivet ovat edullisia ja maukkaimpia broilerin osia, osti sitten tehotuotettua tai onnellisempaa lintua. Onnistunut mausteseos ja kahdesta kuorrutekerrasta syntynyt tuoreen rapsakka kuori sekä piimän tuoma pieni happamuuden sävy tekivät tästä syntistä namia. Kylkeen salaattia edes hiukan tasapainottamaan ruokaympyrää.

Friteeratut kanankoivet

neljälle

4 broilerin, kukon tai kanan koipea

3 dl piimää

1 tuore punainen chili, siemenet poistettuna ja hienonnettuna

1 tl kuivattua timjamia

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna tai raastettuna

1 sitruunan mehu

suolaa

pippuria

1 l kasviöljyä (ei oliivi)

300 g vehnäjauhoja

1 rkl savustettua paprikaa

cayenne-pippuria maun mukaan

Kaada piimä isoon kulhoon. Lisää sekaan chili, timjami, valkosipuli, sitruunanmehu sekä suolaa ja pippuria. Laita koivet sekaan ja anna marinoitua vähintään tunnin ja mielellään yön yli jääkaapissa. Kun otat koivet pois marinadista, säästä marinadi.

Kuumenna öljy isossa kattilassa 180 asteeseen.

Kuivaa koivet pinnalta. Tee jauhokuorrute sekoittamalla yhteen vehnäjauhot ja paprika. Pyöräytä ne vehnäjauhoissa. Ravistele liiat jauhot pois. Dippaa koivet nopeasti piimämarinadissa. Pyöräytä uudelleen jauhoseoksessa. Aseta koivet varovasti kuumaan öljyyn ja friteeraa niitä 15-20 min, kunnes ne näyttävät superhyviltä kullanruskealta pinnaltaan. Laita hetkeksi kuivumaan talouspaperin päälle. Pyöräytä päälle hiukan suolaa ja cayenne-pippuria, tartu koipeen ja pure kiinni.

Tämän kokkaaminen hoitui minimalistisen krouvisti.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäPaella seitan-chorizolla ja katkaravuillaSitruunainen, grillattu broilerifilee - helppo ja maukasKana vindaloo - poppaa intialaistaManhattan Clam Chowder - simpukkaa ja chorizoa jenkkityyliin
broilerifriteerausfrittikanakanankoipireseptisoul food

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana