Friteeratut kanankoivet - syntisen hyvää soul foodia

MTV Oy, All rights reserved

Maailman suurista pikaruokaketjuista pidän KFC:tä kauheimpana. En voi ymmärtää, miksi ihmiset tykkäävät sen safkoista. Läpeensä rasvaa ja suolaa ja muuten varsin mautonta. Friteerauksen irvikuva. Siksipä halusin kokeilla, miltä itse tehty jenkkien etelävaltioiden epävirallinen kansallisruoka, frittikana, maistuu. Löysin jälleen hyvältä kuulostavan reseptin Jamie Oliverin Amerikka-kirjasta. Aiemmin sieltä tuli löydettyä loistavat uuniribsit

Tämä simppeli ohje toimi. Se oli jopa ärsyttävän hyvää. Toki rasvaan upottaminen tekee sitä ruoalle usein, mutta kun pohjana on makumuistot frittikanasta KFC-McD-Hese -sektorilta, yllätti tämä silti. Kunnon soul foodia ja ovat hengeltään erilaisia kuin tuliset kanansiivet. Myös koivet ovat edullisia ja maukkaimpia broilerin osia, osti sitten tehotuotettua tai onnellisempaa lintua. Onnistunut mausteseos ja kahdesta kuorrutekerrasta syntynyt tuoreen rapsakka kuori sekä piimän tuoma pieni happamuuden sävy tekivät tästä syntistä namia. Kylkeen salaattia edes hiukan tasapainottamaan ruokaympyrää.

Friteeratut kanankoivet

neljälle

4 broilerin, kukon tai kanan koipea

3 dl piimää

1 tuore punainen chili, siemenet poistettuna ja hienonnettuna

1 tl kuivattua timjamia

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna tai raastettuna

1 sitruunan mehu

suolaa

pippuria

1 l kasviöljyä (ei oliivi)

300 g vehnäjauhoja

1 rkl savustettua paprikaa

cayenne-pippuria maun mukaan

Kaada piimä isoon kulhoon. Lisää sekaan chili, timjami, valkosipuli, sitruunanmehu sekä suolaa ja pippuria. Laita koivet sekaan ja anna marinoitua vähintään tunnin ja mielellään yön yli jääkaapissa. Kun otat koivet pois marinadista, säästä marinadi.

Kuumenna öljy isossa kattilassa 180 asteeseen.

Kuivaa koivet pinnalta. Tee jauhokuorrute sekoittamalla yhteen vehnäjauhot ja paprika. Pyöräytä ne vehnäjauhoissa. Ravistele liiat jauhot pois. Dippaa koivet nopeasti piimämarinadissa. Pyöräytä uudelleen jauhoseoksessa. Aseta koivet varovasti kuumaan öljyyn ja friteeraa niitä 15-20 min, kunnes ne näyttävät superhyviltä kullanruskealta pinnaltaan. Laita hetkeksi kuivumaan talouspaperin päälle. Pyöräytä päälle hiukan suolaa ja cayenne-pippuria, tartu koipeen ja pure kiinni.

Tämän kokkaaminen hoitui minimalistisen krouvisti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!