Fitness-tähti paljastaa pikaruokaravintoloiden terveelliset vaihtoehdot – syö näitä!

hampurilainen
Pikaruoka sisältää usein paljon kilokaloreita ja huonoja rasvoja. Kuvituskuva. Shutterstock

Jos eväät on unohtanut valmistaa edellisenä iltana, voi kiireen keskellä olla helpompaa vain napata pikaruokalasta hampurilainen, kuin istahtaa alas syömään jotakin terveellisempää. Fitness-tähti kuitenkin paljastaa, miten syödä pikaruokalassakin terveellisesti.

Terveellisyyttä hehkutetaan nyt joka paikassa, mutta liian tiukkaan omaa ruokavaliota rajoittamalla ei välttämättä pääse parhaaseen tulokseen, sillä silloin lipsumisia voi tulla helpommin. Onneksi pikaruokaloitakaan ei välttämättä tarvitse laittaa täysin pannaan, jos niiden ruokalistoilta valitsee hiukan terveellisempiä vaihtoehtoja.

Fitness-asiantuntija Dan Rayner kertoo, että vaikka ensimmäisellä silmäyksellä pikaruokalan valikoima näyttää olevan täynnä kilokaloreita ja rasvaa, ei ruokailuaan tarkkailevien välttämättä kannata heti sanoa ei.

– Kun katsoo hiukan tarkemmin, voi olla yllättyä iloisesti. Suosittelen valitsemaan ruokia, joissa on korkea proteiinipitoisuus.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rayner myös myöntää, että totta kai on olemassa paljon pikaruokaakin terveellisempiä ruokavaihtoehtoja, mutta pikaruokaan päätyminen on joissain tilanteissa ymmärrerttävää.

– Joskus vain täytyy syödä tien päällä, ja kiireessä pikaruokaketjut ovat ilmiselvä valinta.

Fitness-ekspertti ei suosittele pikaruokia kuitenkaan päivittäiseen ruokavalioon, mutta sanoo, ettei ravintoloihin eksyminen haittaa silloin tällöin. Ja silloinkin annokset kannattaa valita fiksusti.

Näitä ruokia Rayner suosittelee tilaamaan McDonald’sissa ja Subwayssa, jos haluaa valita listan tervellisempiä vaihtoehtoja.

McDonald’s

Aamupala: Puuroa tai kanamuna-juusto McMuffin sekä pussi hedelmiä

McDonald’sin kaurapuuro sisältää 194 kilokaloria ja 10 grammaa proteiinia. Jos aamupalaksi haluaa proteiinirikkaamman vaihtoehdon, kannattaa tilata kanamunaa ja juustoa sisältävä aamupalahampurilainen. Entistä terveellisemmän vaihtoehdosta saa, kun juustoviipaleen poistaa kokonaan leivän välistä.

Pääruoka: Kana-pekonisalaatti tai kana- tai kalahampurilainen

Terveellisin vaihtoehto tuskin yllättää, sillä se on salaatti 184 kilokalorilla ja 24 grammalla proteiinia. Hampurilaisista vähäkalorisimpia versioita ovat McChicken ja Filet-o-Fish -hampurilaiset. Kanahampurilaisessa kilokaloreita on 388 ja proteiinia 17 grammaa, kalavaihtoehdossa taas on 329 kilokaloria ja 15 grammaa proteiinia.

Juoma: Coca Cola Zero

Parhaimmat vähäkaloriset ja vähäsokeriset juomavaihtoehdot ovat sokerittoman kolan lisäksi musta kahvi ja vesi.

Subway

Leipä: 9-viljan vehnäleipä kanatäytteellä

Pieni subi eli 15 senttinen 9-viljan leipävaihtoehto on paras valinta, sillä siinä on vähän kaloreita ja hyvät ravintoarvot. Kana on kevyin ja vähärasvaisin vaihtoehto, mutta myös esimerkiksi kalkkuna on järkevä täytevalinta.

Juustoa kannattaa pyytää vain yksi siivu, ja täytteeksi vain salaattia, kurkkua, sipulia ja paprikaa. Neljän kastikeviivan sijaan voi niitä pyytää vain kaksi, jos kilokaloreita ei halua yhtään ylimääräistä.

Juoma: Coca Cola Zero tai kivennäisvesi

Lähteet: Metro, Instagram

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja